Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: "Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil" (ÖZEL HABER)

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: "Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil" (ÖZEL HABER)

İkinci el araba fiyatları son günlerde vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İkinci el araç satıcıları fiyatlar düştü derken, Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "Fiyatlar aynı seyrediyor zaten. Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil. Fiyatların sabitlenmeye doğru gittiğini görüyoruz" dedi.

2021.02.19 09:00 - Son Güncellenme: 2021.02.19 10:03 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: "Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil" (ÖZEL HABER)
03:50 Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: "Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil" (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık: "Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil" (ÖZEL HABER)

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok sektörde olduğu gibi otomotiv firmalarında da üretime ara verilmişti.  

Bu süreçte yaşanan üretim sıkıntısı nedeniyle ikinci el piyasası canlanırken, aşırı olan talep nedeniyle de fiyatlar ciddi oranda yükselme göstermişti.

2021 yılının başlamasıyla birlikte ikinci el araç satıcıları fiyatların düştüğünü söylerken, Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, fiyatların sabitlenmeye doğru gittiğini belirtiyor.  

"BU DURUMU KORONAVİRÜSE, ZAMLARA YA DA EKONOMİYE BAĞLAMAK YANLIŞ OLUR"

Piyasada birçok farklı söylemin olduğunu dile getiren Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "2020'nin ilk üç ayını ve 2021'i değerlendirdiğimiz zaman bir durgunluk ve azalma var ama buna rutin, sektörün akışında olan bir durgunluk diyebiliriz. Bu durumu koronavirüse, zamlara ya da ekonomiye bağlamak yanlış olur. Piyasa zaten 2020 yılında doyum noktasına ulaşmıştı. Belli bir dönem araç alım satımlarında durgunluk yaşanır. Daha sonra periyotlara baktığınız zaman açılmaları görürsünüz. Şu anki durgunluğun en büyük nedenlerinden biri piyasanın araca doyumluluğu. Fiyatlar aynı seyrediyor zaten. Çok fazla bir düşüş veya geriye çekilme söz konusu değil. Fiyatların sabitlenmeye doğru gittiğini görüyoruz. Doların, Euro'nun ve altının en dibe düştüğü dönemleri yaşıyoruz" ifadelerine yer verdi.

"DEVLETİN ALMIŞ OLDUĞU BU TEDBİRLER BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Yanık, "Birilerinin verdiği demeçler gibi ikinci el otomobil sektörü yerlerde sürünüyor ya da satılmadığı için yüzde 20 indirim yapıldı gibi haberler tamamen yalan. Bu durum piyasanın akışıyla ilgili. Koronavirüsten bir etkilenme var tabi ama bu normal. Bu durumun devam edip etmeyeceğini zaman gösterecek ama bizce geriye dönüp baktığımızda bu durgunluk normal. Açılacağını umut ediyoruz. Devletin almış olduğu bu tedbirler bizim için çok önemli. Bunların yanı sıra piyasanın hareketlenmesini bekliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması ve kapanan işletmelerin kapanma süreci bitme aşamasına geldi. Mart ayında devlet bu tedbirleri yumuşatırsa piyasada ve bizim sektörümüzde bir canlanma olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

"ŞU ANDA TAM ARABA ALMA ZAMANI"

Yanık, "Araba almak isteyenler için ise şu anda tam araba alma zamanı. Piyasanın durgun olduğu, fiyatların da sabitlenmeye gittiği bir zaman. Daha fazla bir düşüş olmayacak çünkü arabanın girdileri ortada. Birileri çıkıyor ve piyasayı kötülemek ya da işi tekele çevirmek amacıyla düşecek bekleyin diyor. Biz bunlara yanıltma propagandası diye bakıyoruz. Piyasada araçların girdiği fiyatlar belli. Bu fiyatların üstüne en fazla kar koymayıp piyasayı döndürürüz. Yüzde 20, yüzde 25 düşüş var diyenler bu piyasada veya Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşamayan insanların beyanı diyebilirim. Tekrar söylüyorum şu anda tam araba alma zamanı" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.19 09:00 - Son Güncellenme: 2021.02.19 10:03 - HABER MERKEZİ
A