Bursa Osmangazi'de sohbet tadında müzik

Bursa Osmangazi'de sohbet tadında müzik

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında kültür sanat programlarını online olarak sürdüren Osmangazi Belediyesi, son olarak genç solist Aynur Demir ile renkli bir konsere imza attı.

2021.01.12 11:28 - Son Güncellenme: 2021.01.12 11:28 - Bursa Bölge
A
Bursa Osmangazi'de sohbet tadında müzik

Hafta sonu kısıtlamalarında vatandaşların evde güzel vakit geçirebilmesi için çeşitli etkinlikler düzenleyen Osmangazi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, müzik alanında yeni bir etkinlik başlattı. Tacinur Kütükoğlu'nun sunumuyla gerçekleşen Genç Müzik 'Sende Söyle' programının ilk konuğu Aynur Demir oldu. Belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan programda bir yandan sohbet edilirken, diğer yandan eşsiz müzik ziyafeti sunuldu. 

Genç soliste, konserde gitarda Can Güneş, bas gitarda Tugay Dursun, kemanda Pınar Üstüntanır Bayaner ve cajonda Uğur Şengöz eşlik etti. 7 yaşından bu yana müzikle iç içe olduğunu söyleyen Aynur Demir, "Müziğe dedem sayesinde başladım. Çaldığım ilk enstrüman bağlama oldu. Daha sonra gitar, piyano, yan flüt, viyola ve klavye gibi enstrümanlara yöneldim. Eğitmen olup müziği insanlara aktarmaya karar verdim. 5 yaşından 40 yaşına kadar öğrencim var. Onlar sayesinde her gün farklı bir tecrübe kazanıyorum. Gerçekten muazzam bir duygu" dedi.

Binlerce insana konser vermenin en büyük hayali olduğunu belirten Demir, "Sahneyi tattıktan sonra oraya ait olduğumu hissettim. Osmangazi Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Liselerarası Müzik Yarışması, gençlerimizin bu duyguyu keşfetmesinde büyük bir rol oynuyor. Bu konuda Başkanımız Mustafa Dündar'ı çok takdir ediyorum. Hafife alınacak bir iş değil. Umarım, gençlerimiz için böylesine önemli projeler daha da yayılır" diye konuştu.

Program sonunda sunucu Tacinur Kütükoğlu ise Aynur Demir'e teşekkür ederek, müzik hayatında başarılar diledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.12 11:28 - Son Güncellenme: 2021.01.12 11:28 - Gülcan Tekin
A