Bursa Osmangazi'de Kurban Bayramı hazırlıkları tamamlandı
Bursa Osmangazi Belediyesi, vatandaşların rahat ve güvenli bir bayram geçirebilmesi için gerekli önlemleri aldı. İlçedeki 19 Pazar yeri ile 3 kurban satış noktası kurban kesim yeri olarak düzenlenirken, temizlik, zabıta, sağlık işleri, park bahçeler ve fen işleri müdürlüğü ekipleri, her hangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bayram süresince 7/24 görev yapacak.
2016.09.10 17:38 - Son Güncellenme: 2016.09.10 17:38 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, bu yıl da ilçedeki açık ve kapalı Pazar yerlerini kurban kesim yeri olarak düzenlediklerini söyleyen Başkan Mustafa Dündar, "Halkımızın, hem temiz ve hijyenik ortamda kesim yapmaları, hem de kötü görüntüye sebep olmamak için, kurbanlarını belirlenen yerlerde kesmelerini istiyoruz. Bu alanların dışında kurban kesenler hakkında da, zabıta ekiplerimiz gerekli cezai işlem uygulayacaktır" diye uyardı.

22 NOKTADA KURBAN KESİMİ
Vatandaşların Kurban Bayramını sağlıklı ve huzurlu bir şekilde geçirmeleri, bayram süresince herhangi bir sıkıntı yaşamaması için 5 farklı müdürlüğün koordineli bir şekilde 7 / 24 görev yapacağını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Osmangazi Belediyesi olarak Kurban Bayramı öncesinde gerekli hazırlıklarımızı tamamladık. İlçemizde belirlediğimiz 3 farklı Kurban satış yerinde vatandaşlarımız kurbanlık alışverişlerini güvenli şekilde yapıyor. Bayramın birinci gününden itibaren de, Alemdar, Bağlarbaşı, Kükürtlü, Panayır, Yeşilova, Küçükbalıklı, Hamitler Perşembe, Doğanevler, Alacahırka, Sırameşeler, Yunuseli Cuma, Geçit, Soğanlı, Çirişhane, Hürriyet, Ziraat Pazarı, Kocanaip, Yenikent Toki ve kurban satış yerleri ile birlikte 22 farklı nokta, kurban kesim alanı olarak düzenlendi. Bunun dışında, sokak ve parklarda kurban kesimi kesinlikle yasak. Çevre kirliği ve kötü görüntüye sebep olmamak için vatandaşlarımızdan belirlenen noktalar dışında kurban kesmemelerini istiyoruz" dedi

EKİPLER 7/24 GÖREV BAŞINDA OLACAK
Kurban kesiminin yapılacağı ilk günden itibaren ekiplerin hazır olacağını belirten Başkan Dündar, "Belirlediğimiz kurban kesim alanlarında çöp konteynerleri, su tankerleri ve temizlik işleri ekipleri hazır tutulacak. Kesim alanları, temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından temizlenip yıkandıktan sonra dezenfekte edilecek. Kurban satış yerlerimiz de, yine aynı şekilde ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde temizlenerek, halkımızın sağılığını tehdit edecek unsurlar ortadan kaldırılacak. Ayrıca, kurban satış ve kesim yerlerinde veteriner işleri müdürlüğüne bağlı hekimler ile, kaçan kurbanların yakalanmasına yardımcı olacak timler de görev yapacak. Vatandaşlarımız, mahallelerimizde yaşanacak herhangi olumsuz bir durum karşısında 444 16 01 ve 270 70 88 nolu telefonumuzu arayarak yardım isteyebilirler" dedi.
KURALLARA UYMAYANLARA CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK
Alınan tedbirlere rağmen kurallara uymayan vatandaşları, cezai yaptırımlar konusunda da uyaran Başkan Mustafa Dündar, "Kurbanlarını, belediyenin belirlediği yerlerin dışında keserek çevre kirliliği ve halkın sağlığını tehdit edecek olumsuzluklara sebep olacak vatandaşlar, zabıta ekipleri tarafından 219 lira para cezası ile cezalandırılacak. Tüm halkımızın, sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyor, herkesin Kurban Bayramını kutluyorum" dedi.