Bursa Orhaneli'yi kırsal turizmde uçuracak projeler (ÖZEL HABER)

Bursa Orhaneli'yi kırsal turizmde uçuracak projeler (ÖZEL HABER)

Bursada Bugün'ün yönetim kadrosu ve çalışanları 31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt'u ziyaret etti. Başkan Aykurt, içme suyu ve yol sorununu en kısa sürede gidereceğini açıkladı.

2019.08.10 11:16 - Son Güncellenme: 2019.08.10 11:18 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Orhaneli'yi kırsal turizmde uçuracak projeler (ÖZEL HABER)
07:54 Bursa Orhaneli'yi kırsal turizmde uçuracak projeler (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Orhaneli'yi kırsal turizmde uçuracak projeler (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

Bursa Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt göreve geldiği günden itibaren Orhaneli ile ilgili eksikleri raporladıklarını ve gerekli çalışmalara başladıklarını açıkladı. Orhaneli'nin en büyük probleminin içme suyu olduğunu söyleyen Başkan Aykurt en kısa zamanda bu sorunun giderileceğini söyledi. Orhaneli ile ilgili projelerini anlatan Aykurt "2020'de ilçemize doğalgaz döşenecek, inşallah 2021 kışında kullanmaya başlayacağız. Orhaneli'yi bekleyen en önemli sorunlardan biri de yol problemi. Şu an yapımı devam ediyor. Daha önce 1 saat 20 dakikada giderken, şimdi 35 dakikada gidebiliyoruz. Bizim yolumuz aslında yarı yarıya düzenlendi sadece Kapıkaya mevkisi dediğimiz kısım ve baraj aksı kaldı. Baraj tarafında tüneller yapılıyor bir aksilik olmazsa 2020 yılında kullanmaya başlayacağız" dedi.  Bu projelerin bitmesinin ardından Orhaneli ve dağ ilçelerinin ivme kazanacağını söyleyen Başkan Aykurt, Bursa'da gürültüden uzaklaşmak isteyen vatandaşların hafta sonu Orhaneli'yi tercih edeceklerini dile getirdi.

SADAĞI KANYONU DEĞER KAZANACAK

Orhaneli için önemli turizm bölgesi olan Sadağı Kanyonu yapılacak çalışmalarla daha kullanışlı hale getirilecek. Sadağı Kanyonu'nda yapacağı projeleri anlatan Başkan Aykurt "Burası Orhaneli için çok önemli bir bölge. Şimdilik çok fazla hizmet yok ama yakın zamanda burayı daha kullanışlı hale getireceğiz. Bu bölgeye kamp alanları, doğaya yakışır oturma alanları ve misafirlerimizin ihtiyaç duyduğu her şeyi getireceğiz. Burası Bursa'nın nefes alma yeri olacak" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.10 11:16 - Son Güncellenme: 2019.08.10 11:18 - HABER MERKEZİ
A