Bursa Orhaneli'de başkan konutu kültür evine çevrildi (ÖZEL HABER)

Bursa Orhaneli'de başkan konutu kültür evine çevrildi (ÖZEL HABER)

Bursa Orhaneli'de Belediye Başkanına ait konut kültür evi olarak halka sunuldu. Kendisine tahsis edilen konutu kullanmak istemeyen Orhaneli Belediye Başkanı Ali Aykurt, hayalindeki projeyi anlattı.

2019.08.09 09:35 - Son Güncellenme: 2019.08.09 10:21 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Orhaneli'de başkan konutu kültür evine çevrildi (ÖZEL HABER)
07:54 Bursa Orhaneli'de Başkan Konutu Kültür Evine çevrildi (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa Orhaneli'de Başkan Konutu Kültür Evine çevrildi (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - KAAN VARDAR / BURSADA BUGÜN

"Konutu kullanmak yerine müze olarak halkın hizmetine açacağım" diyen Başkan Ali Aykurt, konutunu kültür evi yaptı. 3 katlı ve bahçeli konutu ile ilgili bilgi veren Başkan "Orhaneli'de Bizans Dönemi'nden çok ciddi tarihi eserlerimiz var. Konutun bir katını müzeye, bir katını yöre kültürüne ait çalışmalara, en alt katını ise yöresel yemeklerimizin sergilendiği bir kültür evine dönüştürdük" dedi.

BURSA'NIN BAKLAVASINI KÖYLÜ KADINLAR YAPIYOR

Konutun giriş katını Kadın Kooperatifi'ne tahsis edildi. Burada ilçede yasayan kadınlar hem baklava yapıyor hem de yöresel lezzetleri hazırlıyor. Tamamı kadınlardan oluşan ekip başkanlık tarafından kendilerine sunulan bu hizmetten oldukça memnun. Başkan Ali Aykurt'un her zaman kendilerini desteklediğini söyleyen kadınlar "Bize böyle bir fırsat verdiği için başkanımıza teşekkür ediyoruz. Burada kendimizi güçlü ve huzurlu hissediyoruz. Biz burada şuan 8 kişi çalışıyoruz ama yoğunluğa göre bu sayı 25'e kadar çıkıyor. Hem eğleniyoruz hem işimizi yapıyoruz. Bursa'nın çoğunu yerine baklavaları biz gönderiyoruz" dediler. Gelen baklava siparişlerinin adrese teslim edildiğini söyleyen kadınlar bayrama sayılı günler kala sipariş vermek isteyenler için iletişim numaralarını da paylaştı. Baklavanın yanı sıra çeşitli yöresel tatlar hazırlayan Kadın Kooperatifi 0535 849 16 93 ve 0531 671 12 96 numaralı telefondan siparişleri takip ediyor.

KADINLARIN OLDUGU YERDE BAŞARI VARDIR

Marifetli insanların iyi işler başardığını, özellikle de kadınların bu konuda çok başarılı olduğunu söyleyen Başkan Aykurt, kadınların erkeklerin başaramayacağı her işi başarabileceğini ifade etti. Kooperatifteki kadınlara her türlü desek sağladığını sadece maddi olarak destek veremediğini söyleyen Aykurt "Her zaman yanlarındayım onların başarması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bu kooperatif sayesinde Bursa'ya ev baklavası satılıyor" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.08.09 09:35 - Son Güncellenme: 2019.08.09 10:21 - HABER MERKEZİ
A