Bursa'nın şehidi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Bursa'nın şehidi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Zeytin Dalı Harekat bölgesinde terör örgütü PKK/YPG tarafından gerçekleştirilen saldırıda şehit olan uzman çavuş Gökhan Çakır'ın cenazesi Bursa'nın İnegöl ilçesinde defnedildi.

2021.04.08 17:41 - Son Güncellenme: 2021.04.08 19:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın şehidi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı
05:00 Bursa'nın şehidi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın şehidi gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı

Çakır'ın cenazesi, Alanyurt Mahallesi'ndeki babaevi önünde helallik alınmasının ardından törenin yapılacağı Organize Sanayi Camisi'ne getirildi.

Buradaki törene, şehidin babası Hasan, annesi Saniye, eşi Gülşah Çakır ve yakınları ile Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala, milletvekilleri, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kılınan cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansa götürülürken, eşi Gülşah Çakır, "Gökhan beni bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek gözyaşı döktü.

Şehitlikteki törene İçişleri Bakanı Soylu da katıldı

Çakır'ın cenazesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katılımıyla Hastane Mezarlığı Şehitliği'nde defnedildi.

Şehitlikte Çakır'ın ailesine başsağlığı dileyen Soylu, şehidin fotoğrafını ve tabutuna sarılan Türk bayrağını aileye teslim etti.

Zeytin Dalı Harekat bölgesindeki üs bölgesine terör örgütü mensuplarınca tanksavar silahı ile yapılan taciz atışı sonucu 2 asker şehit olmuş, verilen karşılık sonucu ilk belirlemelere göre en az 3 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirilmişti.

 Törene katılan Bakan Soylu, şehit babasına Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.08 17:41 - Son Güncellenme: 2021.04.08 19:28 - HABER MERKEZİ
A