Bursa'nın meşhur hanında hareketli dakikalar! Demirler konuldu, şerit çekildi, tansiyon yükseldi

Bursa'nın meşhur hanında hareketli dakikalar! Demirler konuldu, şerit çekildi, tansiyon yükseldi

Bursa'nın en önemli tarihi ve turistik simgelerinden biri olan Kozahan'da avlu kullanımına ilişkin tartışmalar, ekiplerin müdahalesiyle yeniden alevlendi. Ortak kullanım alanındaki masa ve sandalyelerin kaldırılması esnasında handa ekiplerle esnaf arasında kısa süreli hareketlilik yaşandı.

2026.06.26 15:33 - Son Güncellenme: 2026.06.26 15:33 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
Bursa'nın meşhur hanında hareketli dakikalar! Demirler konuldu, şerit çekildi, tansiyon yükseldi
00:11 Bursa'nın meşhur hanında hareketli dakikalar! Demirler konuldu, şerit çekildi, tansiyon yükseldi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın meşhur hanında hareketli dakikalar! Demirler konuldu, şerit çekildi, tansiyon yükseldi

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde bulunan tarihi Kozahan'da masa ve sandalye yasağı uygulaması bugün itibarıyla yeniden devreye girdi. Geçmiş aylarda da büyük tartışmalara neden olan benzer görüntülerin ardından, han avlusundaki ortak alanlarda yer alan son masa ve sandalyelere de ekipler tarafından müdahale edilerek kaldırıldı.

YERLERE DEMİR PLAKALAR KONULDU, ŞERİT ÇEKİLDİ!

Ekipler, masaların kaldırıldığı alanların yeniden işgal edilmesini önlemek amacıyla tarihi zemine demir plakalar yerleştirdi ve alanın etrafına emniyet şeritleri çekti. Yaşanan bu hareketli dakikalar sırasında esnaf ve görevliler arasında kısa süreli gerginlik ve hareketlilik gözlendi. Uygulamanın, tarihi yapının korunması ve aslına uygun sosyal kullanımın sağlanması amacıyla yürütüldüğü öğrenildi.

GÖZLER PAZARTESİ GÜNÜNE ÇEVRİLDİ

Kozahan'ın geleceği ve esnafın bundan sonra ne yapacağı merak konusu olurken, Kozahan Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Şentürk'ün, 29 Haziran Pazartesi günü hanın avlu girişinde geniş kapsamlı bir basın açıklaması gerçekleştireceği ve sürecin detaylarını kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.06.26 15:33 - Son Güncellenme: 2026.06.26 15:33 - MERVE DENİZ EKİCİ
A