Bursa'nın gözü 'hava'da

Bursa'nın gözü 'hava'da

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 9 yılda kentsel dönüşüm çerçevesinde 2 bin 400'e yakın binanın yıkıldığını söyledi.

2013.05.02 09:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın gözü 'hava'da

 

Bir televizyon programına açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentsel dönüşüm, yeni hayata geçen BUDO ile deniz uçağı projesini anlattı. Altepe, kentsel dönüşüm konusunda iddialı olduklarını, bu dönüşüm için vatandaşların da taşın altına elini koyması gerektiğini belirtti. Altepe, kentsel dönüşümün hiçbir zaman gündemlerinden düşmediğinin altını çizerek, "Bursa bir deprem bölgesidir. Bu da önemli bir konu. Şehirlerimizin gözden geçirilmesi ve yapı stoğunun yenilenmesi şart. Bursa, Marmara'nın en hızlı gelişen bölgelerinden birisi. Hızlı bir yapılaşma var. Kentsel dönüşümün hızlı olması gerekiyor. Bursa merkezde 9 yılda 2 bin 400 bina yıkıldı. Yani dönüşüme uğradı. Değişik bölgelerde dönüşüm çalışmalarımız var" dedi.

 

"HER GÜN BİR BİNA YIKIYORUZ"

İntam ve Tabakhaneler bölgesinde dönüşüm çalışmalarının hızlandığını anlatan Altepe, şöyle devam etti:

"Tabakhaneler bölgesinde 135 tabakhane vardı. Buraları tahliye ettik. Son plan değişikliklerini meclisten geçirdik. Bir an önce örnek semtleri ortaya çıkarma arzusundayız. Modern kentler ortaya çıksın istiyoruz. Her yapılan dönüşüm vatandaşımızın da güvenliğini artırıyor. Ama dönüşümde 'Devlet gelsin evleri yıksın, bizim kiralarımızı ödesin' zihniyeti olmamalı. Hangi kurum bunlarla baş edecek. Bizim sorumluluğumuzda bin 100 tane mahalle var. Vatandaş kendi binalarını kendi gözden geçirmeli. Bu konuda yen yasalar düzenlendi. Kira yardımı var. Sadece belediyeleri beklemesinler, kendileri de binalarını gözden geçirsin."

Her gün Bursa'da ortalama bir bina yıkıldığına işaret eden Altepe, dönüşümün hızlı bir şekilde süreceğinin altını çizdi.

 

"İNSANLAR BUDO'DAN MEMNUN"

BUDO ve deniz uçağı hakkında da açıklamalarda bulunan Altepe, Bursa ile İstanbul arasındaki karayolunun 230 kilometre olmasına rağmen, deniz yolunun ise 40 mil olduğunu hatırlattı. Deniz yolunun hem ekonomik hem de kullanışlı olduğuna dikkat çeken Altepe, "Biz hep karayı kullanıyoruz. Bir saat 45 dakikada Kabataş'a geliyoruz. İstanbul ile entegre çalışan bir şehir olarak deniz ve hava ulaşımını da kullanmak istiyoruz. Dinamik fiyat uygulamalarının ardından bu deniz ulaşımına başladık. Biz en uygun şartlarda en uygun fiyatla taşıyoruz" dedi.

 

RECEP ALTEPE: "YENİ UÇAK ALINACAK"

Gemi filosuna yeni bir gemiyi de eklediklerini söyleyen Altepe, "Geçtiğimiz günlerde 100 bin yolcuya ulaştık. Bursa halkı bizleri destekledi. Araç sayımız artıyor. Bizim hedefimiz iki şehir arasındaki ulaşımı kolaylaştırmak, ekonomiyi canlandırmak. Denizin yanında deniz uçağı da başladı. Gemlik körfezden başlayarak Haliç'e geliyoruz. Uçak sayılarımızı da artıracağız. Bursa'da 730 yabancı şirket var. Farklı sahil noktalarına da yeni terminaller olabilir. Biz de bu konuda uçak sayımızı artıracağız. Ankara Gölbaşına inmek için taleplerimiz var. Artık havayı çok kullanacağız. Havada çok yol var. Karadaki gibi değil. Zaman kaybetmeyelim. Bunlar bizim için çok önemli" dedi.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.05.02 09:27 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:29 - HABER MERKEZİ
A