Bursa'nın bariyerden atlanarak girilen mahallesi (ÖZEL HABER)

Bursa'nın bariyerden atlanarak girilen mahallesi (ÖZEL HABER)

Bursa'nın merkez ilçelerinden Nilüfer'e bağlı Karacaoba mahallesinde vatandaşlar bariyerlerden atlayarak mahalleye girip çıkıyor. Daha önce kazaların yaşandığı İzmir yoluna cephe olan mahallede halk, tehlike yaşamadan mahalleye gidip gelebilmek için bir üst geçit yapılmasını istiyor.

2022.03.05 10:23 - Son Güncellenme: 2022.03.21 11:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'nın bariyerden atlanarak girilen mahallesi (ÖZEL HABER)
01:20 Bursa'nın bariyerden atlanarak girilen mahallesi (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'nın bariyerden atlanarak girilen mahallesi (ÖZEL HABER)

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Nilüfer ilçesi Karacaoba mahallesinde yaşayan halk, trafiğin en yoğun yaşandığı otoyoldan karşıya geçebilmek için üst geçit talep ediyor. Mahalleli, öğrencilerin ve işe gidenlerin her gün kullandığı güzergah olan yola, üst geçidin şart olduğunu belirtiyor.

Bursa'nın merkez ilçesi olan Nilüfer'de bir mahallede bariyerlerden atlayarak okula giden öğrenciler ve çalışmaya giden ebeveynler var. Her gün azami hızın 82 kilometre olduğu, kamyon ve tırların sürekli seyrettiği yoldan hem de bariyerlerin üzerinden atlayarak geçmek zorunda kalan mahalleli, acilen bir üst geçit yapılmasını istiyor. Daha önce kazaların yaşandığı bu yoldan yaya olarak karşıya geçmeden Bursa'ya gidebilmek imkansız. İzmir yoluna cephe olan mahallenin karşı tarafında bir otobüs durağı var ve bu durak Karacaoba mahallesinin kullanımı için yapılmış. Hal böyleyken durak kullanılıyor olsa da karşıya geçmek için bariyerlerden atlamak gerekiyor. Akan trafik düşünüldüğünde karşıya geçen yaya için zor olduğu kadar trafikte seyreden araçlar içinde tehlike arz ediyor. Mahalleli yetkililere daha önce de ilettikleri üst geçidin bir an önce yapılmasını istiyor.

Karacaoba mahallesi muhtar vekili İsmail Ulu; "Muhtarımız Recep Bayraktar ameliyat olduğu için ben vekalet etmekteyim. İzmir yoluna cephe mahallemiz. Yolun karşısında otobüs durağı var. Bu durağı öğrenciler, mahalleyi ziyarete gelenler ve işe gidenler kullanıyor. Üst geçit olmadığı için bariyerlerin üzerinden atlayarak karşıdan karşıya geçiyorlar. Bu yolda daha önce kaza da oldu. Allah, bir kaza daha yazmasın. Otoyoldan mahalleye doğru bir üst geçit şart" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2022.03.05 10:23 - Son Güncellenme: 2022.03.21 11:04 - HABER MERKEZİ
A