Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Dağyenice'de tersine göç var

Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Dağyenice'de tersine göç var

Başkan Burada karavanıyla bu hafta Dağyenice Mahallesi'ne giden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bölgenin, kentten göç aldığını belirtti. Başkan Bozbey, "Mahallemizin, yerleşik alanının genişlemesi gerekiyor. Artan nüfusu da düşünerek, çalışmalarımızı bu doğrulta yapıyoruz" dedi.

2018.12.07 16:27 - Son Güncellenme: 2018.12.07 16:28 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Nilüfer Belediye Başkanı Bozbey: Dağyenice'de tersine göç var

Her hafta cuma günleri Başkan Burada karavanıyla makamını Nilüfer'in bir mahallesine taşıyarak vatandaşlarla bir araya gelen Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in bu haftaki durağı, Nilüfer'in doğal güzellikleriyle ünlü Dağyenice Mahallesi oldu. Dağyenice Mahalle Muhtarı ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Mustafa Bozbey, sorunları yerinde inceleyip, talep ve önerilere kulak verdi. Muhtar Rıdvan Burhan ile karavandaki makamında görüşen Başkan Bozbey, mahalle hakkında detaylı bilgi aldı.

Yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetini dile getiren Muhtar Rıdvan Burhan, Başkan Mustafa Bozbey'e teşekkür etti.

Dağyenice'nin, Nilüfer'in önemli mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de, kentten, bölgeye göç olduğuna dikkat çekti. Kente olan yakınlığı ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Dağyenice Mahallesi'nin, şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşların uğrak noktası ve yaşam alanı haline geldiğini belirten Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi olarak çalışmaları da bu doğrultuda yaptıklarını söyledi.

Başkan Mustafa Bozbey, Dağyenice'ye olan göçle birlikte, mevcut yerleşik alanın yetersiz kaldığını ifade etti. Başkan Bozbey şöyle konuştu: "Nilüfer Belediyesi olarak gerekenleri yapmaya özen gösteriyoruz. Altyapı konusu önemli ölçüde tamamlanmış durumda. Burada esas sorun, mahallemizin imar açısından yerleşik alanının biraz genişlemesi gerekiyor. Dağyenice'de, daha önce bölgeyi terk eden köylülerimizin, artık geriye dönmeye başladığını görüyoruz. Diğer bir yandan kentten buraya gelen vatandaşlarımız da var. Bu geri dönüşlerin getireceği nüfus yükü de olacak. Bu yüzden mahallemizin, yerleşik alanını genişletirsek, bu sorunu da önemli bir ölçüde gidermiş olacağız. Bu sayede halkımızın gülümsemesini devam etmesini sağlamış olacağız."

Gün boyu çalışmalarını Dağyenice Mahallesi'nde yürüten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, mahalle sakinleriyle birebir görüşerek, kendisinden randevu talep edenleri de Başkan Burada karavanındaki makamında kabul etti.

BAŞKAN BOZBEY'İN DAVETSİZ MİSAFİRİ

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in, Dağyenice Mahallesi'nde bir de davetsiz misafiri vardı. Bir ayağı sakat olan yavru kedi, Başkan Burada karavanına sığındı. Başkan Mustafa Bozbey'in kucağına alarak sevdiği yavru kedi, daha sonra Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince tedavi edilmek üzere Nilüfer Belediyesi Hayvan Bakım ve Tedavi Merkezi'ne götürüldü. Yavru kedi, gerekli müdahaleler yapılıp, sağlığına kavuşturulduktan sonra ya sahiplendirilecek ya da Dağyenice Mahallesi'ne geri bırakılacak.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.07 16:27 - Son Güncellenme: 2018.12.07 16:28 - HABER MERKEZİ
A