Bursa Mudanya esnafı ruhsat krizi yaşıyor (ÖZEL HABER)

Bursa Mudanya esnafı ruhsat krizi yaşıyor (ÖZEL HABER)

Anıtlar Kurulu tarafından tarihi eser niteliğindeki yerlerde ticaret yapılmaması kararı Mudanya'daki esnafı zora soktu. Şimdiden 3 esnafın işletmesi mühürlenirken, 136 binanın etrafında bulunan işletmelerin ruhsatlarının iptal edileceği iddiası çok sayıda esnafı ve işletmede çalışan personeli korkuttu.

2020.06.15 08:11 - Son Güncellenme: 2020.06.15 09:06 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Mudanya esnafı ruhsat krizi yaşıyor (ÖZEL HABER)
02:11 Mudanya esnafı ruhsat krizi yaşıyor (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Mudanya esnafı ruhsat krizi yaşıyor (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Mudanya esnafı, Anıtlar Kurulu'nun aldığı kararla işletmelerin ruhsatlarının iptal edilmesine tepki gösterdi.  Bu işletmelerin tarihi yapılara zarar vermekten ziyade ekonomik açıdan Mudanya ve Bursa'ya yarar sağladığını ifade etti.

"KARARIN İPTALİNİ İSTİYORUZ"

Mudanya'da mağdur olmuş ve kararın devamıyla mağdur olacak esnaflar adına konuşan Başar Yegül, "Anıtlar Kurulu'nun aldığı kararla ilgili esnafımızın büyük bir sıkıntısı var. Üç tane ruhsat iptalimiz gerçekleşti ve bunun devam edeceğini öğrendik. Biz esnaflar olarak bir araya geldik, bunun esnaflar ve çalışanları için bir yıkım olduğunu düşünüyoruz. Kararın iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

"BU DURUM TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE BÖYLE"

Başar Yegül, buradaki esnafın turizm açısından bölgeye katkı sağladığını kararın aynı zamanda bunu da engellediğini şöyle ifade etti: "Bu sadece bu bölgeye uygulanabilecek bir karar değil Türkiye'nin her yerinde olan bir durum, Cumalıkızık'a, Tophane'ye ya da başka bir ile gittiğinizde aynı durumla karşılaşabilirsiniz. 136 tane tescilli binanın etrafındaki tüm işletmeleri ilgilendiren bir karar. Burası bir turizm bölgesi yalnızca bir fabrika dışında geri kalan her şey turizmle alakalı. Market de, kafeler de, ayakkabı satıcısı da turizmle alakalı. Buraya gelen insanlar burada oturup vakit geçirecek ki markete gidip alışveriş yapacak, ayakkabıcıya gidip ürün satın alacak."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.15 08:11 - Son Güncellenme: 2020.06.15 09:06 - HABER MERKEZİ
A