Bursa Mudanya'da kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Bursa Mudanya'da kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Bursa Mudanya Belediyesi sahillerin kullanımını engelleyen haksız işgallere ve kent estetiğini bozan kaçak yapılara geçit vermiyor. Söğütpınar ve Mesudiye'de kaçak olduğu belirlenip hakkında yıkım kararı alınan ruhsatsız yapıların yıkımına başlandı.

2020.10.07 10:52 - Son Güncellenme: 2020.10.07 10:53 - Bursa Bölge
A
Bursa Mudanya'da kaçak yapılaşmayla mücadele sürüyor

Mudanya Belediyesi, kaçak yapılar ile mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Mudanya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince kaçak olduğu belirlenen yapılar, 775 sayılı Gecekondu Kanunu gereğince yıkılıyor.

Söğütpınar ve Mesudiye'de özellikle sahil kesimlerinde kent kimliğine ve dokusuna zarar veren, halkın sahillerin kullanımını engelleyen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün kaçak yapılara yönelik talimatını uyguladıklarını belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Kaçak olarak yapılan bina ve barakaların yıkımı için tebligat gönderilip 7 gün süre veriyoruz. Bakanlığın belirlediği yasaları uygulama yükümlülüğümüz var ve bu yıkımları yapmak zorundayız. Bu doğrultuda kentimizin sağlıklı yapılaşmasını sağlama yönündeki kararlılığımız devam edecek" diye konuştu.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.10.07 10:52 - Son Güncellenme: 2020.10.07 10:53 - Gülcan Tekin
A