Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Şükrü Çavuş'u andı

Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Şükrü Çavuş'u andı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya'nın İngilizler tarafından işgali sırasında 25 Haziran 1920 tarihinde ilk kurşunu atarak bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşlarını, şehit edilişlerinin 100. yılında andı.

2020.06.25 14:16 - Son Güncellenme: 2020.06.25 14:16 - Bursa Bölge
A
Bursa Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz, Şükrü Çavuş'u andı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanyalı Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşlarını, şehit edilişlerinin 100. yılında İskele Meydanı'ndaki anıtı önünde andı.

Şükrü Çavuş adına yapılan Şehitlik Anıtı'na çiçek bırakan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, "Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü olmak üzere tüm şehitlerimize ne kadar şükretsek azdır. Onların bıraktığı Türkiye Cumhuriyeti'ni biz koruyacağız.Onların emanetini sonsuza dek yaşatmak için çalışacağız. Başta Şükrü Çavuş olmak üzere Mudanya'mızın kurtuluşunda canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum" diye konuştu.

KAHRAMAN ŞÜKRÜ ÇAVUŞ'A VEFA...

Şükrü Çavuş Anıtı'nın çevresinin İskele Meydanı çalışmaları kapsamında yenilendiğini de belirten Başkan Türkyılmaz, "Mudanyamız, işgal sırasında ilk kurşunu atarak bağımsızlığa giden yolu açan Kahraman Şükrü Çavuş ve silah arkadaşlarına yakışan bir anıta sahip olacak. Kentlerin meydanları kimliğidir. 616 bin TL'ye ihaleye çıktığımız İskele Meydanı projemizin Atatürk Anıtı ve Şükrü Çavuş Anıtı'nın yenilenmesini de kapsayan çalışmalarımız tamamlandığında,kentimizin simgesi,Mudanyamıza yakışacak" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.06.25 14:16 - Son Güncellenme: 2020.06.25 14:16 - Ali Yaşar
A