Bursa Kestel'de aşure kazanları 15 bin kişi için kaynadı

Bursa Kestel'de aşure kazanları 15 bin kişi için kaynadı

Bursa Kestel Belediyesi, 'Muharrem Ayı' dolayısıyla, vatandaşlara aşure dağıttı. Pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleşen aşure dağıtımında 15 bin vatandaşa aşure ikram edildi.

2020.09.05 13:01 - Son Güncellenme: 2020.09.05 13:37 - Bursa Bölge
A
Bursa Kestel'de aşure kazanları 15 bin kişi için kaynadı

Kestel Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl da 40 farklı noktada gerçekleşti. Pandemi kurallarına uygun ve sosyal mesafeli şekilde gerçekleşen aşure dağıtımında 15 bin vatandaşa aşure ikram edildi.

Cumhuriyet Meydanı'na kurulan çadırda, Belediye Başkanı Önder Tanır, Başkan Yardımcıları ve Meclis üyeleri aşure dağıtımına katılarak, vatandaşlara aşure ikram etti. Aşure ikramı sırasında vatandaşlarla kısa süreli sohbetler gerçekleştirirken Önder Tanır, aşurenin geleneklerimizde önemli bir yeri olduğunu dile getirdi. Tanır, '' Aşure; paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Hepimizin ortak değeri olan aşure geleneğini yaşatmak için vatandaşlarımızla bir araya geldik ve aşure ikramında bulunduk. Bu mübarek ayda hem inançlarımızın gereğini yerine getirmenin hem de birlik ve beraberlik içerisinde hemşehrilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah Muharrem Ayı'nda yapacağımız tüm ibadetlerimizi kabul eylesin" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.09.05 13:01 - Son Güncellenme: 2020.09.05 13:37 - Yasin Yüksel
A