Bursa Karacabey Belediyesi Aşevi, kapasitesini artırmaya devam ediyor

Bursa Karacabey Belediyesi Aşevi, kapasitesini artırmaya devam ediyor

Bursa'da Karacabeyli hayırseverlerin de yardımlarıyla hızla büyüyen Karacabey Belediyesi Aşevi, günlük yemek kapasitesini 700'e çıkartırken, yeni araç ile 64 kırsal mahallede de ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek desteğinde bulunabilecek.

2021.03.01 09:53 - Son Güncellenme: 2021.03.01 09:54 - Bursa Bölge
A
Bursa Karacabey Belediyesi Aşevi, kapasitesini artırmaya devam ediyor

Karacabey Belediyesi'nin sosyal belediyecilik konusundaki çalışmaları başarılı sonuçlar vermeye devam ederken, sosyal yardımlaşma konusunda Karacabey halkı da topyekûn sorumluluk alarak, örnek olmaya devam ediyor. 2020 yılında faaliyete başlayan ve Karacabeyli hayırseverlerin de yardımlarıyla hızla büyüyen Karacabey Belediyesi Aşevi, günlük yemek kapasitesini 700'e çıkarıyor.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü için alınan yeni araçla ilgili yaptığı açıklamada,"Bizler, sosyal belediyecilik anlamında yıllardır uzun uğraşlar veriyoruz. Bu kapsamda, en nihayetinde aşevimizi hizmete almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ve şimdi, ilçe halkımızın da gayretleri ile buranın kapasitesini günden güne artırıyoruz. Günlük 100 kişilik yemek ile başladığımız süreçte, kapasiteyi 700 kişiye kadar çıkardık. Ve şimdi bu hizmetimizi, merkezde olduğu gibi 64 mahallemizde de yeni aracımızla hayata geçiriyoruz" dedi.

VATANDAŞLAR DA AŞEVİNE SAHİP ÇIKIYOR

Başkan Ali Özkan,"Vatandaşlarımız,aşevine maddi yardımlarda bulunduğu gibi sebze, meyve, kuru gıda gibi çeşitli ürünlerle de destek olabiliyor. Tüm bunların yanında, dağıtım ve diğer organizasyonlardakarşılık beklemeden yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızda oluyor. Geçtiğimiz günlerde meclis üyelerimizden Hatice Kılıç ve Arzu Yekeler Tuncer, gönüllü olarak aşevinde yemek dağıtımında bulunmuştu. Ardından ise lise öğrencileri Zeynep Çakırcalı ve Meryem Yıldız, gönüllü olarak ekibimize yardımcı oluyor. Vatandaşlarımızın her alanda aşevine sahip çıkması bizleri mutlu ediyor. Katkı sağlayan herkese, ilçe halkı adına teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız aşevine hem gıda ürünlerinde yardımda bulunabilir hem de çevrelerinde yardıma ihtiyaç duyan dar gelirli vatandaşlarımızı bize bildirebilir" dedi.

İSTEYEN HERKESE KAPILARI AÇIK

Öte yandan, Karacabey Belediyesi tarafından faaliyet gösteren aşevi ve misafirhanenin olduğu merkez, aynı zamanda Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nü de içerisinde barındırıyor. Merkez, her gün 3 çeşit sıcak yemek çıkartıyor. Yaşlı, engelli ve karantinada olan vatandaşların çıkan yemekler evlerine kadar götürülebilirken, gelebilecek durumda olanlar ise kendi yemek kaplarıyla aşevinden günlük yemek alabiliyor.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.01 09:53 - Son Güncellenme: 2021.03.01 09:54 - Gülcan Tekin
A