Bursa Jandarması'nın kadına karşı şiddet ile mücadelesi sürüyor!
Bursa İl Jandarma Komutanlığı, aile içi şiddetle mücadele ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla bilgilendirme faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı kırsal mahallelerde bulunan tarım işçileri ziyaret edilerek KADES (Kadın Destek Uygulaması) hakkında detaylı bilgiler verildi.
2025.09.18 11:35 - Son Güncellenme: 2025.09.18 11:35 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN
Tarımsal arazilerde çalışan vatandaşlarla bir araya gelen jandarma ekipleri, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda telefonlarına indirebilecekleri KADES uygulaması üzerinden hızlıca yardım isteyebileceklerini anlattı.

"Kadına El Kalkamaz!", "Kadına Şiddet İnsanlık Suçudur" ve "#KadınaElKalkamaz" sloganlarının yer aldığı pankartlarla farkındalık oluşturulurken, ekipler şiddetin her türlüsüne karşı mücadele etmenin önemini vurguladı.

Faaliyetler sırasında, vatandaşların soruları yanıtlandı ve konuyla ilgili broşürler dağıtıldı. Jandarma yetkilileri, bu tür bilgilendirme çalışmalarının toplumun her kesiminde yapılması gerektiğini belirterek, kadına yönelik şiddetin önlenmesi için topyekûn bir mücadelenin şart olduğunu ifade etti.