Bursa İnegöl'ün sorunları masaya yatırıldı

Bursa İnegöl'ün sorunları masaya yatırıldı

İnegöl Müzakere Cemiyeti tarafından gerçekleştirilen toplantıda İnegöl'ün güncel konuları, mobilya sektörü ve sürdürülen çalışmalar masaya yatırıldı.

2020.12.24 11:32 - Son Güncellenme: 2020.12.24 11:33 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa İnegöl'ün sorunları masaya yatırıldı

İnegöl Müzakere Cemiyeti toplantısı, AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Yenice OSB Başkanı Nedim İncebay, MOSDER Başkanı Mustafa Balcı, MÜSİAD Başkanı Mehmet Döngel, İMOS Başkanı Okan Güler, İnegöl Mobilya AVM Başkanı Talha Timur Han, İGİAD İnegöl Başkan Vekili Umut Ortakçı ve sektör temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantıda İnegöl'ün gündemindeki güncel konular ve İnegöl özelinde yürütülen projeler ve çalışmalar görüşüldü. Görüşülen konular arasında İnegöl mobilya sektörünün içerisinde olduğu hammadde tedariki yetersizliği ve problemleri, mobilya sektörünün geliştirilmesine yönelik öneriler ve yeni fuar merkezi, test ve malzeme kütüphanesi merkezi, AR-GE merkezi, tasarım merkezi, teknoloji geliştirme merkezi, teknoloji transferi gibi önümüzdeki dönemlerde hayata geçmesi planlanan projeler değerlendirildi.

Mobilya, mobilya yan sanayi ve mobilyayı tamamlayıcı metal, kumaş, cam, plastik, sünger, kimya ve buna benzer sektörlerin üretime yönelik sanayi alanı talepleri değerlendirildi. Ayrıca İnegöl'ün sürekli artan mobilya ihracatını ve İnegöl'ün Türkiye mobilya ihracatından aldığı payın artırılmasına yönelik yeni yatırımlar da toplantıda masaya yatırıldı.

SORUNLAR ÇÖZÜM BULACAK

Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, "İnegöl Müzakere Cemiyeti olarak Belediye Başkanımız ve mobilya sektörünün temsilcileri ile güncel konularımızı istişare ederek, sürdürdüğümüz çalışmalarımıza dair bilgilendirme toplantımızı gerçekleştirdik. İnegöl'ün gelişimi ve kalkınmasına yönelik bu ve benzeri çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Cemiyet üyelerimizin talep ve önerilerini dikkate alarak hâlihazırda bulunan sorunların çözümü, meydana gelebilecek problemlerin ise öngörülmesi maksadıyla istişarelerimizi sürdürüyoruz" dedi.

MOBİLYA SEKTÖRÜ ŞEHRİMİZİN CAN DAMARI

Belediye Başkanı Alper Taban, "Şehrimiz her geçen gün büyümeye ve güzelleşmeye devam ediyor. Biz de gerek vatandaşlarımız gerekse sektör temsilcilerimizin her zaman yanlarında olmaya ve desteklerimizi sunmaya devam ediyoruz. Mobilya sektörümüz ilçemizin en önemli sektörü konumunda bulunuyor. Şehrin can damarı olan mobilya sektörümüzün sorunlarını giderebilmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımızda fikir paylaşımlarında bulunuyoruz. Bu vesile ile toplantımızın hayırlar getirmesini temenni ediyor, sanayicilerimizin ve esnaflarımızın yaşanan sorunlardan bir an önce kurtulabilmelerini ve faaliyetlerini en güzel şekilde sürdürebilmelerini diliyorum" şeklinde konuştu.

İNEGÖL'ÜN FAYDASINA OLAN HER ÇALIŞMADA OLACAĞIZ

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ ise, "İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İnegöl'ün daha iyi noktalara gelebilmesi maksadıyla gerçekleştirilen tüm çalışmalarda elimizi taşın altına koyuyoruz ve koymaya da devam edeceğiz. Bugün İnegöl Müzakere Cemiyeti çatısı altında gerçekleştirdiğimiz toplantıda güncel sorunların çözümü noktasında istişarelerde bulunarak bu sorunların bertaraf edilebilmesi amacıyla görüşlerimizi ve tavsiyelerimizi dile getiriyoruz. Milletvekilimiz Sayın Vildan Yılmaz Gürel hanımefendi, beklenti ve taleplerimizin Bakanlıklara iletilebilmesi noktasında bizlere yardımcı oluyorlar. Çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Bundan sonra da İnegöl adına çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.24 11:32 - Son Güncellenme: 2020.12.24 11:33 - HABER MERKEZİ
A