Bursa İnegöl Süleymaniye Mahallesi'ne yeni otopark

Bursa İnegöl Süleymaniye Mahallesi'ne yeni otopark

Şehirde her geçen gün artan araç sayısına paralel olarak mahallelerdeki uygun alanları hızlı bir şekilde otopark ve yeşil alanlara dönüştüren Bursa İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Öner Sokak'ta 30 araçlık otopark ve yeşil alan çalışmalarına başladı.

2021.03.09 15:59 - Son Güncellenme: 2021.03.09 16:01 - Bursa Bölge
A
Bursa İnegöl Süleymaniye Mahallesi'ne yeni otopark

Şehirde her geçen gün artan araç sayısına paralel olarak mahallelerdeki uygun alanları hızlı bir şekilde otopark ve yeşil alanlara dönüştüren İnegöl Belediyesi, Süleymaniye Mahallesi Öner Sokak'ta 30 araçlık otopark ve yeşil alan çalışmalarına başladı.

Oluşturduğu yeni alanlarla mahallelere nefes aldıran ve otopark ihtiyacını gidermeye devam eden İnegöl Belediyesi, bu kapsamda Süleymaniye Mahallesi Öner Sokak'ta 30 araçlık mahalle otoparkı ve yeşil alan düzenlemesi için çalışmalarına hızla devam ediyor. Devam eden çalışmaları İnegöl Belediye Meclis Üyesi Kemal Kaya, Süleymaniye Mahalle Muhtarı Halim Yiğit ile birlikte yerinde inceleyerek bilgiler aldı. Toplam 975 metrekare alanda çalışma yapan ekipler; yeşil alan, otopark alanı ve sert zemin alanları ile bölgeye modern bir görünün katacak.

SU TASARRUFUNA DESTEK SAĞLAYAN ÇALIŞMA

Her alanda tasarruf sağlayarak çalışmalarına yeni bir bakış açısı katan İnegöl Belediyesi, yaşanan kuraklığa ve su kullanımında tasarrufun önemine uygun yeni bir çalışma başlattı. Süleyamaniye Mahallesi Öner Sokak'ta oluşturulan otopark alanının eğimi yeşil alana doğru verilerek yüzey akışının yer altı sularına karışması sağlandı. İlk olarak bu alanda başlatılan uygulama ile yağmur suları şebeke hattına girmeden doğal olarak çim ve bitki sulamaya da katkı sağlamış olacak. Alanların uygunluğuna göre diğer bölgelerde de bu çalışma devam ettirilecek. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.09 15:59 - Son Güncellenme: 2021.03.09 16:01 - Kübra Coşar-pasif
A