Bursa Gürsu'da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Bursa Gürsu'da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

Bursa Gürsu Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğinde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası çeşitli programlarla kutlandı.

2019.11.13 16:38 - Son Güncellenme: 2019.11.13 16:39 - Bursa Bölge
A
Bursa Gürsu'da Mevlid-i Nebi Haftası kutlandı

"Peygamber Efendimiz ve Aile" konulu konferansta konuşan Prof. Dr. Mustafa Kara, ailenin önemi ve toplumların varlıklarını sürdürmelerinde oluşturduğu temelin önemini anlattı. Peygamber Efendimizin aileye bakışı ve aile yaşamı hakkında bilgiler sundu.    

Programda konuşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed'in yeryüzüne teşriflerinin yıldönümü olan bu mübarek gecenin feyzinin, milletimiz ve tüm İslam Alemi'ni aydınlatmasını temenni ederim. Bu mübarek gecede, gönlümüzden geçen tüm dualarımızın kabul olmasını dilerim. Hak, hukuk, adalet, ilim, sevgi, merhamet, güven, dostluk, sadakat, vefa, erdem, hoşgörü, tevazu ve güzel ahlak gibi değerlerin hayat bulduğu Peygamber Efendimiz'in yaşamı hepimiz için elbetteki en iyi rehberdir. Bütün insanlığın rehberi olan Hz. Muhammed'in ahlaki değerleri ve erdemleriyle yetişecek nesillerin oluşturacağı toplumlar huzuru yaşayacaktır. Gönüllerdeki Peygamber aşkını, Kuran'ı Kerim'in hayata dönüşmüş şekli olan Hz. Peygamber'in sünnetlerini ve ahlakını, kulluk sorumluluğu ve ümmet bilinci olarak yaşamak gerekir. Bu mübarek gecenin hepimizin böyle yaşamasına vesile olmasını temenni ederim" dedi.

Gürsu protokolü ve halkın yoğun katılımıyla, Gürsu Bilici Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen programda; huzur, birlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren Mevlid-i Nebi Haftası'nın maneviyatı paylaşıldı.

Gürsu'daki Mevlid-i Nebi Haftası kutlamaları kapsamında ayrıca Bilal-i Habeşi Camii'nde, Vaiz Ayşe Belli tarafından kadınlara yönelik konferans verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.11.13 16:38 - Son Güncellenme: 2019.11.13 16:39 - Gülcan Tekin
A