Bursa Gürsu Belediye Başkanı Işık: "Karlara inat çiçek açan kardelendir kadın"

Bursa Gürsu Belediye Başkanı Işık: "Karlara inat çiçek açan kardelendir kadın"

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Gürsu'da da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

2019.03.08 17:18 - Son Güncellenme: 2019.03.08 17:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gürsu Belediye Başkanı Işık: "Karlara inat çiçek açan kardelendir kadın"

Emekleri için, daha iyi çalışma koşullarına kavuşmak için; 8 Mart 1857 tarihinde, Amerika'nın Newyork kentinde, bir tekstil fabrikasında, 40 bin dokuma işçisi greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 129 kadın işçi can verdi.

Bu acı olayın yıldönümü ve dünyadaki tüm kadınların günü olarak kutlanan "8 Mart Dünya Kadınlar Günü", Gürsu'da düzenlenen programla kutlandı.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, "Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz aydınlık nesiller yetiştiren anneler, ülkemizin ekonomisine değer katan üreticiler, ülkemizin geleceğine ışık tutan aydınlar, siyasetçiler, kısaca varlıklarıyla her alanda toplumu ileri götüren mihenk taşlarıdır kadınlarımız. Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında varolan kadınlarımız, dinimizce ve toplumsal geleneklerimizce her zaman değerli kılınmıştır. Toplumun en küçük birimi olan aileden başlayarak, hayatımızın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakârlıklarıyla dünyamızı güzelleştirir kadınlarımız. Karlara inat çiçek açan kardelendir kadın. Yaradılışından gelen gücüyle tüm zorluklara direnir ve yine çiçek açar kadın. Kadın demek emek demektir. Kadınların hayatın tüm alanlarındaki taleplerine yönelik toplumsal duyarlılığın arttırılmasını ve kadınların varlıklarını daha yoğun hissetmelerini sağlayan Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Sevginin, şefkatin, hoşgörünün, emeğin, fedakarlığın timsali kadınların huzur şemsiyesi altında şekillenen bir dünya diliyorum" dedi.

Gürsu Ak Parti İlçe Başkanı Zekeriya Hacıoğlu, Gürsu Belediyesi Başkan Yardımcıları Sabriye Çolak ve Şakir Birol Kaya, kadın derneklerinin temsilci ve üyeleri ile Gürsulu kadınların katıldığı etkinlik kapsamında; "Emek ve Kadın" konulu fotograf sergisi ve karakalem sergisi, Gürsulu kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünlerin sergileneceği standların açılışı yapıldı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.03.08 17:18 - Son Güncellenme: 2019.03.08 17:19 - HABER MERKEZİ
A