Bursa Gemlik Zeytin Festivalinde zeytinyağlı yemekler yarıştı

Bursa Gemlik Zeytin Festivalinde zeytinyağlı yemekler yarıştı

5. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Tencereni Kap da Gel" zeytin ve zeytinyağlı yemek yarışması Gemlikli hanımlardan yoğun ilgi gördü.

2019.09.02 13:33 - Son Güncellenme: 2019.09.02 13:34 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa Gemlik Zeytin Festivalinde zeytinyağlı yemekler yarıştı

Yarışmayı yemek programlarından tanınan ünlü gurme Emine Beder jüri üyesi olduğu programı Youtube'da Gez Gez Dolaş programları ile tanınan anne kız Sude ve Çiğdem Öğütçü sundu.  Festival alanında gerçekleşen yarışmaya dokuz kadın aşçı katıldı. Ayrıca Gemlik Belediye Meclis Üyesi Mahmut Solaksubaşı da yaptığı zeytinyağlı pilav ile yarışmaya katıldı.

Yarışma boyunca zeytinyağlı yemek yaparken dikkat edilmesi gereken noktaları yarışmacılar ile paylaşan Beder, Gemlikli aşçıların yemekleri karşısında hayranlığını gizleyemedi. En yüksek puanı alarak birinci gelen yemek ile poz veren Beder "Özenerek hazırlanmak da yarışmanın önemli bir parçasıdır" dedi. Daha önce de Gemlik'ten defalarca geçtiğini ancak şehir merkezine ilk defa uğradığını anlatan Beder, "Harika bir şehriniz var. Çok şanslısınız" diye konuştu. Ünlü Gurme Emine Beder, bütün yemeklerini zeytinyağlı yaptığını da vurgulayarak, zeytinyağı konusunda bundan sonra tercihinin Gemlik Yöresi Zeytinyağı olacağını söyledi.

Yarışmada derece elde eden aşçılara ödüllerini Kent Konseyi Başkanı Gürhan Çetinkaya, Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Reyhan Çorum, Sedat Özer ve Gençali Muhtarı ve Kent konseyi Kadın Meclisi Üyesi Mürüvet Günay takdim etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.02 13:33 - Son Güncellenme: 2019.09.02 13:34 - HABER MERKEZİ
A