Bursa Gemlik Körfezi'nde denizanası yoğunluğu!

Bursa Gemlik Körfezi'nde denizanası yoğunluğu!

Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaz mevsiminin etkisini artırmasıyla birlikte sahil bölgelerinde denize giren vatandaşların sayısı artarken, son günlerde kıyı kesimlerinde görülen denizanası yoğunluğu dikkat çekmeye başladı.

2026.06.22 19:16 - Son Güncellenme: 2026.06.22 19:22 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa Gemlik Körfezi'nde denizanası yoğunluğu!
00:20 Bursa Gemlik Körfezi'nde deniz anası yoğunluğu!

İLGİLİ VİDEO

Bursa Gemlik Körfezi'nde deniz anası yoğunluğu!

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Özellikle Gemlik sahili boyunca birçok noktada gözlemlenen denizanaları, vatandaşlar tarafından da cep telefonlarıyla görüntülendi.

Geçtiğimiz ay itibarıyla deniz sezonunun açıldığı ilçede, denizanası sayısındaki artışın hava sıcaklıklarının yükselmesi ve deniz suyu sıcaklığındaki değişimlerle bağlantılı olabileceği değerlendiriliyor.

Uzmanlar, denizanalarının özellikle sıcak havalarda ve durgun deniz koşullarında kıyıya daha yakın bölgelerde yoğunlaşabildiğine dikkat çekerken, vatandaşların denize girerken dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

Denizanası türlerinin büyük bölümünün ciddi bir tehlike oluşturmadığı ifade edilse de temas halinde ciltte yanma, kızarıklık ve kaşıntı gibi şikayetlerin görülebileceği kaydediliyor.

Gemlik sahilinde son günlerde artan denizanası popülasyonu, hem vatandaşların hem de balıkçıların dikkatini çekerken, yoğunluğun önümüzdeki günlerde hava ve deniz şartlarına bağlı olarak değişebileceği belirtiliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.06.22 19:16 - Son Güncellenme: 2026.06.22 19:22 - FATİH MISIR
A