Bursa'dan 'önlemleri alın, okulları açın' çağrısı! (ÖZEL HABER)

Bursa'dan 'önlemleri alın, okulları açın' çağrısı! (ÖZEL HABER)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi sürecinde vaka artışlarının okulların açılmasını erteleyip ertelemeyeceği ile ilgili bir soruya ''Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi. Buna karşın vaka sayılarının artması okulların açılıp açılmayacağı konusunda hem öğrencileri hem de öğretmenleri tekrar tereddütte düşürdü. Peki, 6 Eylül'de okullar açılacak mı? Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy, "Çalışmalara baktığımızda okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili somut bir hazırlık göremiyoruz. Bir buçuk yılı geride bıraktık. Biz Eğitim-İş olarak ilk günden beri önlemleri alın, okulları açın dedik. Bir buçuk yıldır öğrencilerin hayatı ve geleceği çalınıyor. Bir an önce önlemler alınsın ve 6 Eylül'de tam zamanlı şekilde okullar açılsın. Salgın sürecinde kapanması gereken en son yer okullardır" dedi.

2021.07.27 09:05 - Son Güncellenme: 2021.07.27 09:56 - Bursa Bölge
A
Bursa'dan 'önlemleri alın, okulları açın' çağrısı! (ÖZEL HABER)
03:35 Bursa'dan 'önlemleri alın, okulları açın' çağrısı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'dan 'önlemleri alın, okulları açın' çağrısı! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Son zamanlarda artan vaka sayıları, okulların açılıp açılmayacağı konusunda öğrenci, öğretmen ve velilerin aklını karıştırıyor.

Okulların açılmasının ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Bizim şu andaki bakış açımız, tamamen okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili. Bununla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı olarak her türlü görevi, vazifeyi yerine getiriyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz şu anda 'acaba vesaire...' bu konularla ilgili bir değerlendirme yapmıyoruz. Sadece odak noktamız okulların açılması'' ifadelerini kullandı.

"6 EYLÜL'DE OKULLARI AÇACAĞIZ DEMEK BİZE GERÇEK DIŞI GELİYOR" 

Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Yeliz Toy'sa, "Yapılan çalışmalara baktığımızda okulların 6 Eylül'de açılmasıyla ilgili somut bir hazırlık göremiyoruz. Bakan Ziya Selçuk'un oluşturmaya çalıştığı algı gerçekle örtüşmüyor. Bir buçuk yılı geride bıraktık. Salgının ilk gününden itibaren, okullar en son kapanması gereken yer demiştik. Oysa ilk olarak hep okulları kapattılar. Şu an tam olarak turizm sezonu. Sermaye ve onun çıkarlarına hizmet eden bir anlayışla vaka sayılarının yükselmesine sebep olan bir sürecin içindeyiz. Dolayısıyla vaka sayıları eylül ayında yeniden yükselişe geçecek. Bunların sadece algı olduğunu görüyoruz. Örneğin; salgından önce Bursa'da 2 bin olan derslik ihtiyacımız, salgından sonrası seyreltilmiş eğitimle 4 bine çıkacak. 20 bin öğretmen ataması yapıldı. Oysa en çok öğretmen ihtiyacının olduğu bir süreçteyiz. Salgın gereği önlemler alınmadı ve bütçe ayrılmadı. 6 Eylül'de okulları açacağız demek bize gerçek dışı geliyor. Açılsa bile yeniden kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız. Bakan Ziya Selçuk yaptığı açıklamada; 'Okulum Temiz Belgesi'ni' tüm okullar alacak dedi. Biz biliyoruz ki, virüs yüzeyle değil, hava yoluyla bulaşıyor. Bunlar bilim dışı söylemlerdir" dedi.

"'TELAFİDE BEN DE VARIM' DENDİ, FAKAT TELAFİDE HİÇ KİMSE YOK"

Toy, "Bir buçuk yıllık ciddi kayıpları gidermek için, 'Telafide Ben de Varım' sloganıyla günlerce reklamlar yapılarak bizlere belli bir algı yaratıldı. Öğrencilerimizin bilinçsel ve duygusal pek çok kayıpları var. Bunların bu şekilde giderilebileceği sanıldı. 'Telafide Ben de Varım' dendi, fakat telafide hiç kimse yok. Biz Eğitim-İş olarak ilk günden beri önlemleri alın, okulları açın dedik. Bir buçuk yıl geride kaldı. Bir an önce önlemler alınsın ve 6 Eylül'de tam zamanlı şekilde okullar açılsın. Salgın sürecinde kapanması gereken en son yer okullardır. Her şeyden önce eğitimi önceleyen bir anlayış olmalı. İktidarın bu zamana kadar yürüttüğü yanlış politikalarla okulları açmak mümkün değildir. Bir buçuk yıldır öğrencilerin hayatı ve geleceği çalınıyor" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.27 09:05 - Son Güncellenme: 2021.07.27 09:56 - Sema Üstüntaş-pasif
A