Bursa'daki özel okullar fırsatçı mı? (ÖZEL HABER)

Bursa'daki özel okullar fırsatçı mı? (ÖZEL HABER)

Devlet okullarında sınıflar kalabalıklaşırken, özel okulların ise fiyatlarından dolayı yanına yaklaşılamıyor. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, ''Eğitim, devletin sağlaması gereken bir hizmettir. Fırsat eşitsizliği, salgın döneminde daha da derinleşti. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte kamusal görevini yerine getiremedi. Veliler, bu dönemde sanki bir çareymiş gibi özel okul arayışına girdiler. Devlet okullarındaki sınıf mevcudunun 50 kişiye kadar yükselmesi, özel okulları cazip kıldı. Özel okullar da bu süreçten fırsatçılık elde etti. Eğitim parasız ve eşit olmalı'' dedi.

2021.09.06 08:27 - Son Güncellenme: 2021.09.06 09:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki özel okullar fırsatçı mı? (ÖZEL HABER)
01:51 Bursa'daki özel okullar fırsatçı mı? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki özel okullar fırsatçı mı? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Veliler, çocuklarının rahat eğitim alması için özel okulları tercih ediyor.

Özel okulların fiyatları ise cep yakıyor.

''EĞİTİM PARASIZ VE EŞİT OLMALI''

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, "Eğitim, devletin sağlaması gereken bir hizmettir. Fırsat eşitsizliği, salgın döneminde daha da derinleşti. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı bu süreçte kamusal görevini yerine getiremedi. Veliler, bu dönemde sanki bir çareymiş gibi özel okul arayışına girdiler. Devlet okullarındaki sınıf mevcudunun 50 kişiye kadar yükselmesi, özel okulları cazip kıldı. Özel okullar da bu süreçten fırsatçılık elde etti. Veliler, özel okulları talep ettikçe okulların da fiyatları arttı. Servis ve kitap ücretleri ile ilgili çok sayıda şikayetler alıyoruz. Eğitim parasız ve eşit olmalı'' dedi.

Toy, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bursa'da LGS sürecini hepimiz yakından takip ettik. Öğrencilerin bitmek bilmeyen sınav yarışından sonra adrese dayalı ve evine yakın bir okulda okuma şansını elde edemediklerini gördük. Bu süreçte çocuklar, nitelikli okulların az olmasından dolayı istedikleri okullara yerleşemedi. Bir de ortaokullarda çocuklara; mesleki teknik lise veya imam hatip lisesi dayatması yapıldı. Veliler ise çareyi özel okullarda aradı. Bu, doğru bir yaklaşım değil. Eğitim de sağlık gibi ücretsiz olmalı. Herkes bu haktan faydalanmalı. En kısa sürede velilerimizin de bu farkındalığa varmasını istiyoruz. Bursa'nın derslik ihtiyacı karşılanmadan ve eğitimi; çağdaş, bilimsel, laik ve cumhuriyet politikaları eğitimine dönüştürmeden bu sorunun kökten çözülebileceğini düşünmüyoruz. Öncelikli olarak bu politikaların değiştirilmesi gerekiyor.''

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.06 08:27 - Son Güncellenme: 2021.09.06 09:56 - HABER MERKEZİ
A