Bursa'daki çöp kokusu vatandaşları ayağa kaldırdı! (ÖZEL HABER)

Bursa'daki çöp kokusu vatandaşları ayağa kaldırdı! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Hamitler Mahallesi'ndeki çöp kokusu mahalleliyi isyan ettirdi. Yıllardır süregelen soruna hiçbir çözüm bulunmadığını söyleyen vatandaşlar bu kez imza topladı.

2019.09.11 10:29 - Son Güncellenme: 2019.09.11 12:57 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'daki çöp kokusu vatandaşları ayağa kaldırdı! (ÖZEL HABER)
07:04 Bursa'daki çöp kokusu vatandaşları ayağa kaldırdı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki çöp kokusu vatandaşları ayağa kaldırdı! (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Hamitler Mahallesi'ndeki kent çöplüğü özellikle sıcak havalarda vatandaşlara nefes aldırmıyor.

Yıllardır bu sorunla mücadele eden mahalle sakinleri en sonunda çözümü imza toplamakta buldu.

Aralarında imza toplayarak gerekli makamlara başvuracaklarını söyleyen vatandaşlar "Yıllardır gitmediğimiz kapı etmediğimiz telefon kalmadı, hiçbir netice alamadık. Yaz geldiğinde dışarda nefes alamıyoruz. Bırakın dışarısını evimizde balkona çıkamıyoruz, cam açamıyoruz. Şimdi bir imza kampanyası başlattık, şehrin göbeğindeki bu çöplüğü kapattırmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Çöplükten gelen kokunun yanı sıra mahallelerde bulunan çöp konteynerlerinin temizlenmemesi de çileyi katlıyor.

ÇÖPLÜK AKTİF DEĞİL DENİLİYOR

Söz konusu çöplüğün aktif olmadığını söyleyen bazı yetkililer kokunun buradan kaynaklanmadığını iddia etmişti. Bursada Bugün ekibinin yaptığı incelemede ise çöplüğün hala aktif olduğu görüldü.

Bahsi geçen kent çöplüğünün yakınlarında bulunan bir alandan görüntü almaya çalışan Bursada Bugün ekibi alandaki görevliler tarafından engellendi. Kokunun çöplükten değil, arıtma tesisinin eski ve yeterli olmamasından kaynaklandığını savunan bir müteahhit, alana yeni bir çöplüğün yapılacağı gafında da bulundu. Müteahhit, ekiplerin bölgeden görüntü almasını istemedi.

"ÇÖPLÜKTEN KAZANDIKLARI PARA İÇİN ZEHİRLENİYORUZ"

"Çöplükten gaz çıkardıkları için para kazanıyorlar" diyen bir vatandaş  "Onlar para kazanacaklar diye biz burada kokudan zehirleniyoruz nefes alamıyoruz" açıklamasını yaptı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.11 10:29 - Son Güncellenme: 2019.09.11 12:57 - HABER MERKEZİ
A