Bursa Dağyenice'ye tam donanımlı Mahalle İletişim Merkezi

Bursa Dağyenice'ye tam donanımlı Mahalle İletişim Merkezi

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin Dağyenice Mahallesi'ne kazandırdığı Mahalle İletişim Merkezi törenle açıldı. Binasını yenilenen Mahalle İletişim Merkezi sayısının 12'ye yükseldiğini söyleyen Başkan Bozbey, "Vatandaşlarımız, Nilüfer'in anlayışına uygun hizmeti, bu merkezlerde almaya devam edecek" dedi.

2018.12.07 15:05 - Son Güncellenme: 2018.12.07 15:06 - Bursa Bölge
A
Bursa Dağyenice'ye tam donanımlı Mahalle İletişim Merkezi

Nilüfer Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla mahallelerdeki Mahalle İletişim Merkezleri'ni yenilemeye devam ediyor. Dağyenice Mahallesi'ne kazandırılan yeni Mahalle İletişim Merkezi de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Mimarisiyle dikkat çeken merkezin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları ile Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri, Dağyenice Mahalle Muhtarı Rıdvan Burhan ve Nilüfer'in çeşitli mahallelerinden muhtarlar ile Dağyenice sakinleri katıldı.

Bulunduğu konum itibariyle eşsiz bir manzaraya sahip olan Mahalle İletişim Merkezi, Dağyenice sakinlerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte yapıldı. Merkezde, muhtarlık ve afet deposunun yanı sıra, çok amaçlı salon, servis mutfağı, çağ ocağı, kahvehane ve bebek bakım odası da buluyor.

Dağyenice Mahalle İletişim Merkezi'nin açılışında konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, muhtarlık, Nilüfer Kent Konseyi ve diğer birimlerin ortak çalışmalarıyla Dağyenice sakinlerinin, Nilüfer'in anlayışına uygun hizmeti, Mahalle İletişim Merkezi'nden almaya devam edeceğini ifade etti. Dağyenice Mahallesi'nin tarihi, doğası, manzarası ve kente yakınlığıyla Nilüfer'in en güzel mahallelerinden biri olduğunu belirten Başkan Mustafa Bozbey, bölgenin, turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi. Gerek Bursa'dan gerek çevre illerden gelen insanlara da hitap edecek bir yapıyı Dağyenice'ye kazandırdıklarını vurgulayan Başkan Bozbey, "Burada önceden eski bir kahvehane vardı. Buraya yakışmıyordu. Gelen insanlarımızın oturacakları, onlara hitap edebilecek bir alan yoktu. Gerçekleştirdiğimiz projeyle Dağyenice, güzel bir alana kavuşmuş oldu" dedi.

"DAĞYENİCE KADINLARI ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATACAK"

Dağyenice kadınlarının, bundan böyle birçok etkinliğini Mahalle İletişim Merkezi'nde bulunan çok amaçlı salonda yaparak, önemli çalışmalara imza atacaklarını belirten Başkan Bozbey, bu tür merkezleri her mahalleye kazandırmayı arzuladıklarını dile getirdi. Başkan Bozbey, Dağyenice Mahallesi'yle birlikte Nilüfer'de binası yenilenen Mahalle İletişim Merkezi sayısının 12'ye yükseldiğinin altını çizdi.

Merkezin cephesini, kent manzarasına karşı yaptıklarını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Burada çalışma yapan insanlar, dışarı baktığında en azından kenti izlesinler istedik.  Kırsal alanda yaptığımız projelerimizde, ahşabı ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Dağyenice Mahalle İletişim Merkezi'nin çatısında da ahşap görünüm dikkat çekiyor. Böylece eskiden var olan ahşap kültürümüzü de yansıtma arzusundayız" şeklinde konuştu.

Memnuniyetini dile getiren Dağyenice Mahalle Muhtarı Rıdvan Burhan da, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, törene katılanlarla birlikte Dağyenice Mahalle İletişim Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Başkan Mustafa Bozbey, Mahalle İletişim Merkezi bünyesinde bulunan kahvehanede ocak başına geçerek çay ikramında bulundu.

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2018.12.07 15:05 - Son Güncellenme: 2018.12.07 15:06 - Gülcan Tekin
A