Bursa'da yüzyıllar öncesine dönüş! Herkes bu şölenden bahsediyor

Bursa'da yüzyıllar öncesine dönüş! Herkes bu şölenden bahsediyor

Bursa'nın Keles ilçesinde bu yıl 58'incisi gerçekleştirilecek Kocayayla Kültür Şöleni, tarih ile kültürü buluşturan etkinlikleriyle ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Osmanlı'nın kuruluş yıllarına uzanan geleneklerin yeniden canlandırılacağı şölen öncesinde Kocayayla'da kapsamlı yenileme çalışmaları tamamlanırken, bölgeye yaklaşık 33 milyon liralık yatırım yapıldı.

2026.06.29 14:43 - Son Güncellenme: 2026.06.29 14:59 - Bursa Bölge - İHA
A
Bursa'da yüzyıllar öncesine dönüş! Herkes bu şölenden bahsediyor

Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, 3-5 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek şölenin programını kamuoyuyla paylaştı. Kocayayla'nın yalnızca doğal güzellikleriyle değil, Osmanlı'nın kuruluş dönemine uzanan tarihi geçmişiyle de önemli bir kültürel miras taşıdığını belirten Doğru, bu yıl Yenişehir'in Yarhisar Mahallesi'nden başlayacak temsili gelin alma ve temsili düğün töreni ile tarihi bir geleneğin yeniden yaşatılacağını söyledi.

Etkinliğin, Yörük-Türkmen düğün kültürünü gelecek kuşaklara aktarmayı amaçladığını ifade eden Doğru, ziyaretçilerin geçmişe yolculuk yapacağını belirtti.

Üç Gün Boyunca Kültür ve Sanat Dolu Program

Şölen kapsamında fotoğraf sergileri, mevlit programı, temsili kına gecesi, tarihi düğün merasimi, konserler, halk oyunları gösterileri, çocuk etkinlikleri ve el sanatları stantları ziyaretçilerle buluşacak. Ayrıca Kırgızistan, Kazakistan ve Özbekistan'dan gelecek halk dansları ekipleri de gösterileriyle organizasyona renk katacak.

Program kapsamında Tarihi Yakup Çelebi Kültür ve Sanat Merkezi'nin açılışı da gerçekleştirilecek.

Kocayayla'ya 33 Milyon Liralık Yatırım

Şölen öncesinde Kocayayla'nın altyapısını güçlendirmek amacıyla önemli çalışmalar hayata geçirildi. Elektrik hatları yer altına alınırken, yeni aydınlatma sistemi, piknik alanları ve mangal üniteleri hizmete kazandırıldı. Bölgeden geçen yol da yenilenerek ziyaretçiler için daha konforlu hale getirildi.

Başkan Ali Doğru, etkinliğe katılacak vatandaşlardan belirlenen alanlar dışında ateş yakmamalarını ve Kocayayla'nın doğal dokusunu korumaları konusunda duyarlı olmalarını istedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.06.29 14:43 - Son Güncellenme: 2026.06.29 14:59 - İHA
A