Bursa'da yüzlerce kişiyi ölümden kurtaran operasyon!
Bursa merkezli 4 ilde sahte alkolü "Yüzey Temizleyici" etiketiyle kamufle eden çeteye yönelik yapılan Çengel-17 operasyonunda 28 kişi yakalandı. 98 Bin 600 litre etil alkol ele geçirildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde jandarma operasyonu ile yüzlerce kişinin sahte içkiden ölümünün önüne geçildi.
2025.03.01 11:00 - Son Güncellenme: 2025.03.01 11:02 - Bursa Bölge - İHA
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerce piyasaya sahte alkol sokan kişilere yönelik çalışma başlatıldı. Bursa İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu; etil alkolün "Yüzey Temizleyici" etiketiyle kamufle edilerek, ülke geneline kargo yolu ve nakliye aracılığıyla dağıtım ve satışının yapıldığı belirlendi.
Geniş kapsamlı yürütülen soruşturmada 28 şüpheliye ulaşan ekipler, Bursa merkezli İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ'da 'Çengel-17' operasyonu düzenledi.
Operasyonda yakalanan şüphelilerin adreslerinde ve etik alkol üretimi yaptığı imalat depolarında 98 bin 600 litre etil alkol, 102 bin 162 adet etiket, 3 adet damıtma ekipmanı, 2 adet dolum makinesi, 398 litre el yapımı içki, 1 Adet 9 mm ve 1 Adet 7.65 mm ruhsatsız tabanca ile alkollü içki imalatında kullanılan çok sayıda malzeme ele geçirildi.
Yakalanan şüpheliler, ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yetkililer, operasyonların aralıksız olarak süreceğini ifade ettiler.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:16
-
00:59
-
00:22
-
07:29
-
00:26
En Çok Okunanlar
- Bursa'da iki mahalle birbirine bağlanacak!
- Bursa'da ulaşım bayramda ücretsiz! Tek bir...
- Bursa'da faciadan dönüldü! 18 ev alev alev...
- Bursalıların beklediği haber geldi!
- Uludağ'daki otel yangınında can veren...
- Bursa milletvekili hakkında soruşturma...
- Bursa için uyarı üstüne uyarı! Kuvvetli...
- Bir gün bile elden ödemeyin! Cezası 40 bin TL
- Bursa'da kendi mücadelesini kaybetti: Bir...
- Bursa'da kamyonet metro bariyerlerine...
- Emekli bayram ikramiyesi 4 bin TL oldu:...
- Çoğu emekli bu muafiyetten habersiz:...
- Bursa'daki dev fabrikadan milyon dolarlık...
- Bayram tatili öncesi uyarı geldi! Sakın...
- Bursa'da 18 evin yandığı mahalle dronla...