Bursa'da yüz yüze eğitim nasıl başladı? (ÖZEL HABER)

Bursa'da yüz yüze eğitim nasıl başladı? (ÖZEL HABER)

Uzun bir sürenin ardından okullar kapılarını açıyor. Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda yüz yüze eğitim başladı. Bursa Eğitim İş Başkanı Yeliz Toy, okullar hakkında merak edilen soruları yanıtladı. Okulların gerekli tedbirleri almadığını ifade eden Toy, " Okullar böyle giderse bir daha kapanır. Açmak kolay, ama sürdürülebilir olması zor " dedi.

2021.03.03 10:26 - Son Güncellenme: 2021.03.03 11:44 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yüz yüze eğitim nasıl başladı? (ÖZEL HABER)
06:44 Bursa'da yüz yüze eğitim nasıl başladı? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yüz yüze eğitim nasıl başladı? (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Birçok kişi dört gözle okulların açılacağı zamanı bekliyordu.

Eğitim-Öğretim yılının ikinci aşaması yüz yüze eğitimle birlikte başladı.

Bursa'da da tüm kademelerde, öğrenci ve öğretmenler ders başı yaptı.

Bursa Eğitim İş Başkanı Yeliz Toy, okullardaki son durum hakkında bilgiler verdi.

"Aşılama yapılmadı"

Aşılama sürecinin beklenildiği gibi gitmediğini ifade eden Bursa Eğitim İş Başkanı Yeliz Toy,  " Öğretmenlerde aşılama süreci beklediğimiz gibi gitmiyor, çünkü köy okullarındaki öğretmenlerimiz şu anda başvuru yapabiliyorlar. Onlarda tamamen aşılanmış değil. Yalnızca köy okullarındaki öğretmenler randevu alabiliyorlar " şeklinde konuştu.

"Yetkilileri kınıyoruz"

Öğrencilere kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyleyen Toy, " Biz uzun zamandır okullarımızın gerekli önlemler doğrultusunda açılmasını istiyorduk. Bu çağrıyı yapıyorduk. Bugün başladığımızda gördük ki değişen hiçbir şey yok. Yeni hiçbir önlem alınmamış ve baktığımızda neden biz bir yıldır okullarımızı kapattık? Değişen hiçbir şey yoksa alınan önlem yoksa bir yıldır neden bu kadar kayıp yaşadık. Öğrencilerimiz evlerine mahkûm oldular. Aslında 1 Mart itibariyle ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacaktı. Bunu daha önce ifade etmişlerdi. Okullar bu konuda hazırlık yapmaya başladılar. Geçtiğimiz günlerde bu süre ertelenmişti ve 1 Mart tarihinde yüz yüze eğitime geçemedik. Pazartesi günü yapılan Kabine Toplantısı sonrasında, hem düşük hem de orta riskli illerde ve tüm kademelerde yüz yüze eğitime geçileceği duyuldu. Eğitime geçileceğine saatler kala bu durumu öğrendik ve hiçbir hazırlığımız yoktu. Salgın boyutunun dışında bir de eğitimin planlaması vardır ki bizler için çok önemlidir.  İdareler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler tamamen hazırlıksızdı. Yani akşam haberleri dinledikten sonra herkes büyük bir şaşkınlıkla ve tedirginlikle yoğun bir telefon trafiğine başladı. Bu durum sabaha kadar sürdü. Önce valinin açıklama yapması beklendi. İdareler İl Hıfzıssıhha Kurulu kararının beklenmesi gerektiğini söyledi. Öğrencilere duyuru yapmayın dediler ve gece yarısı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gelen kararla birlikte idarelere bildirildi. Geç saatte bize söylenen tek şey yarın okula başlıyoruz. Öğrencilerden birçok kişiye ise ulaşamadık. Pek çok okulda ders programı yapılmamıştı. Böyle bir plansızlık karşısında yetkilileri kınıyoruz. Bu hazırlıksız yapılacak bir çalışma olamaz. Öğretmenler dışında öğrenciler uyuyor ve kendilerine bilgi ulaşmıyor. Veliler öğrencilerin servislerini ayarlamamışlar. Onların okula nasıl ulaşacağı konusunda endişeleri var. Sabah ders programları gönderildi. Bu yüzden öğrencilerin bir kısmı okula gelemedi. Her şeyden önce bu plânsızlık bizleri gerçekten çok üzdü. Tüm ülkede büyük bir kargaşa yaşandı. Okula gittiğimizde ise öğrencilere sadece maske verebildik. Onun dışında hiçbir şey yoktu. Her şeyden önce ben aşılanmamıştım. Benimle birlikte hizmetli kadrosunda çalışan personeller de aşılanmamıştı. Bulaş riskinin yüksek olduğunu da biliyoruz. Okulda yeni bir önlem yoktu. Aşılama takvimi doğru işlemiyor. Yeteri kadar aşı yok. Koruyuculuk imkânı olmadan bizler okula gittik. Bu şartlarda bunun sürdürülebilir olacağını düşünmüyoruz. Toplumsal hareketlilik bir anda arttı. Fakat bugün endişeliyiz. Okullar açıldı, mutluyuz. Önlemler alınmadı, bu konuda kızgın ve üzgünüz. Yetkilileri kınıyoruz " ifadelerini kullandı.

"Okullar tekrar kapanır"

Gerekli önlemlerin alınmadığını belirten Toy, " Okullar böyle giderse bir daha kapanır. Açmak kolay, ama sürdürülebilir olması zor. Aşılama yapıldıktan ve önlemler alındıktan sonra açılmalıydı, ama bu koşullarda değişen hiçbir şey yok. Dilerim tekrardan kapanmaz. Hepimiz çok dikkat edelim. Ne kadar dikkatli olursak, okulların açık kalması süreci de o kadar uzun olacak. Öğrencilerimiz okullarına çok özledi ve ciddi kayıpları var. Hepimiz üzerimize düşeni yapalım. Bu bizler için çok kıymetli " şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.03 10:26 - Son Güncellenme: 2021.03.03 11:44 - HABER MERKEZİ
A