Bursa'da yeni açılacak taş ocağına "ÇED gerekli değildir" raporu verildi!

Bursa'da yeni açılacak taş ocağına "ÇED gerekli değildir" raporu verildi!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Fındıklı Mahallesi yolu üzerinde bulunan çok sayıda taş ocağına ek olarak yeni faaliyet gösterecek olan taş ocağı için Bursa Valiliği tarafından "ÇED gerekli değildir" raporu verildi. Alınan bu karara başta Fındıklı halkı olmak üzere Orhangazili vatandaşlar tepki gösterdi.

2024.08.21 16:23 - Son Güncellenme: 2024.08.21 16:33 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Bursa'da yeni açılacak taş ocağına "ÇED gerekli değildir" raporu verildi!

FATİH MISIR / BURSADA BUGÜN

Yayımlanan karara göre, Bursa İli, Orhangazi İlçesi, Fındıklı Mahallesinde, İR 53283 ruhsat numaralı sahada, Orhangazi Taş ve Taş Ürünleri Tic. ve San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan "İR 53283 Kalsit Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi Kapasite Artışı, Kalsit Ocağı Alan Değişikliği" projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından ÇED Raporu gerekli bulunmadı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşil Doğa Mühendislik Danışmanlık San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından hazırlanan Proje Tanıtım Dosyası doğrultusunda, ÇED Yönetmeliği'nin 16. ve 17. maddeleri uyarınca, 16.08. 2024 tarihli ve E-2024227 sayılı kararla "ÇED Gerekli Değildir" raporu verildiğini açıkladı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.08.21 16:23 - Son Güncellenme: 2024.08.21 16:33 - FATİH MISIR
A