Bursa'da yanan antika dükkanındaki zarar gündüz ortaya çıktı

Bursa'da yanan antika dükkanındaki zarar gündüz ortaya çıktı

Bursa'da uzun yıllardır antika dükkanı olarak kullanılan bina çıkan yangınla küle dönmüştü. Yangının verdiği hasar gündüz ortaya çıktı. Bölgedeki esnaf, yangının kasıtlı çıkarıldığını söyledi.

2021.04.17 11:51 - Son Güncellenme: 2021.04.17 15:56 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da yanan antika dükkanındaki zarar gündüz ortaya çıktı
05:09 Bursa'da yanan antika dükkanındaki zarar gündüz ortaya çıktı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yanan antika dükkanındaki zarar gündüz ortaya çıktı

02:21 Bursa'daki yangın sırasında büyük kavga

İLGİLİ VİDEO

Bursa'daki yangın sırasında büyük kavga

Dün gece Osmangazi İlçesi Haşimiscan Caddesi Abdal Simit Fırını yanındaki antikacı dükkanında yangın çıkmış çıkan, 2 katlı bina küle dönmüştü. Yangına Bursa itfaiye ekipleri müdahale etmiş yangın söndürülmüştü. Yangının verdiği zarar gün ağarınca ortaya çıktı.

Çıkan yangınla birlikte 2 katlı binanın tamamen yandığı kullanılmaz hale geldiği görüldü.

Polis ekiplerinin yangınla alakalı tahkikatı devam ediyor.

Öte yandan binada, tahliye kararından birkaç saat sonra yangın çıkmasının tesadüf olmadığını iddia edildi. Mahalleli, yangının kasıtlı olarak çıkarıldığını öne sürdü.

Yanan binanın yanındaki çay bahçesini işleten Malik Sönmez, yangını çıkaran kişinin tespit edilmesi halinde şikayetçi olacaklarını ifade etti.

Sönmez, "Biz 6 aydır işletmeci olarak buradayız. Yan tarafta inşaat başladı, sonra da problemler yaşanmaya başladı. Bir kaza oldu, duvar çöktü. Olabilir, insanlık hali kaza olur ama problemler hiç bitmedi. Güvenlik kamerası görüntülerini emniyet aldı. Oradan bakılacak ne olduğuna ama komşu komşunun potansiyelini bilir. Ne yapabilir bunları bildiğimiz için şüpheleniyoruz. Yangın biraz daha büyüseydi ve bizim iş yerimiz tutuşmuş olsaydı farklı bir boyuta geçecekti. Biz gidip dilekçemizi verdik karakola, bizi konuyla ilgili haberdar edecekler. Şüpheli kesin olarak tespit edildiğinde biz de şikayetçi olacağız" dedi.



Bir diğer esnaf Erdal Yıldırım ise tahliye kararının alındığı gün yangın çıkmasından şüphelendiklerini dile getirerek, "Kasıtlı olduğunu düşünüyorum çünkü binanın yan tarafı yıkıldı. Bina için tahliye karar çıktı" ifadelerini kullandı.

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.04.17 11:51 - Son Güncellenme: 2021.04.17 15:56 - HABER MERKEZİ
A