Bursa'da tüpçüler "kan ağlıyoruz" diyor! (ÖZEL HABER)

Bursa'da tüpçüler "kan ağlıyoruz" diyor! (ÖZEL HABER)

Petrole gelen zam, tüp fiyatlarının sürekli artmasına sebep oluyor. Bursa'da hızlanan kentsel dönüşüm çalışmaları ise esnafın iş alanını daraltmaya başlıyor. Pandemi sürecinde herkesin eve kapanmasına rağmen talebin aynı seviyede kaldığını ifade eden esnaf Mahmut Kılıç, ''Teknoloji arttıkça doğal gazın Bursa'da yaygınlaşması bizim işlerimizi her geçen gün daha etkiler oldu. Pandemi başlamadan yaklaşık iki yıl öncesinde büyük tüpün doldurma fiyatı 110, küçük tüp ise 24 liraydı. Güncel fiyatlara bakacak olursak; büyük tüpü 150, küçük tüpüyse 30 liraya dolduruyoruz. Yaklaşık olarak yüzde 50 civarında bir artış oldu. Yakın zamanda yeni bir zammın geleceği de konuşulanlar arasında'' dedi.

2021.09.28 08:34 - Son Güncellenme: 2021.09.28 09:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da tüpçüler "kan ağlıyoruz" diyor! (ÖZEL HABER)
02:54 Bursa'da tüpçüler "kan ağlıyoruz" diyor! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da tüpçüler "kan ağlıyoruz" diyor! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

Tüp doldurma fiyatlarında, pandemi döneminden bu yana yüzde 50 civarında bir artış yaşandığı söyleniliyor.

''HERKES KAN AĞLIYOR''

1984 yılından bu yana tüpçülük yapan Mahmut Kılıç, "Herkes kan ağlıyor. Gelir gideri karşılamıyor. Yenilenmekten başka çaremiz yok, ama biten bir sektörün içinde kendimizi yenileyemiyoruz. Bu gidişle farklı sektörlere el atacağız. Pandemi sürecinde millet eve kapandı. Bu yüzden tüp talebinin artmasını bekledik, ancak hiçbir fark olmadı. Normal aynı devam ettik. Genelde piknik dönemlerinde tüp almaya ya da doldurmaya gelenler oluyor. Bir de ev ocaklarında kullanılıyor. Teknoloji arttıkça doğal gazın Bursa'da yaygınlaşması bizim işlerimizi her geçen gün daha etkiler oldu. Tüp fiyatları arttığı için vatandaş elektrikli ocakları tercih etmeye başladı. Bunlar da bizi olumsuz yönde etkiliyor. Pandemi başlamadan yaklaşık iki yıl öncesinde büyük tüpün doldurma fiyatı 110, küçük tüp ise 24 liraydı. Güncel fiyatlara bakacak olursak; büyük tüpü 150, küçük tüpüyse 30 liraya dolduruyoruz. Yaklaşık olarak yüzde 50 civarında bir artış oldu. Yakın zamanda yeni bir zammın geleceği de konuşulanlar arasında. Sanırım şimdiki fiyatların üzerine ek olarak 3 lira ilave edilecek. Sektörel anlamda eleman yetiştirme konusunda zorlanıyoruz. Bu sadece bizim değil, bütün Türkiye'nin sorunu. İş çok, ama çalışacak insan yok. Gençlerin hepsi daha rahat iş arama peşinde. İşlerimizde tedbiri elden bırakmadan çalışmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

''DOĞAL GAZIN YAYGINLAŞMASIYLA TÜPÇÜLÜK SEKTÖRÜ SON DEMLERİNİ YAŞIYOR''

Tüpçülük mesleğini babasından devralan Gökalp Aygün, "Doğal gazın yaygınlaşmasıyla tüpçülük sektörü son demlerini yaşıyor. Uzun yıllardır bu işle uğraşıyorum. Kazanç çok yeterli seviyede olmadığı için su satışı da yapıyoruz. Kentsel dönüşüm hızlandıkça tüpün kullanım alanları da kısıtlanıyor. Şu an işlerimiz yeterince yoğun değil. Sektör bitmez, ama anca kendi yağında kavrulur. Petrolde yaşanan yükselme bizim fiyatların da artmasına sebep oluyor. Büyük tüp 147, küçük tüpü ise 29 liradan dolduruyoruz. Vatandaşın alım gücü düşük olduğu için alışveriş yaparken zorluk çekiyor. Bugün veya yarın tüp fiyatlarına yeniden zam geleceğini düşünüyoruz. Bursa'da daha çok kırsal kesimlere, doğal gazın henüz kullanıma açılmamış olduğu bölgelere satış yapılıyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.28 08:34 - Son Güncellenme: 2021.09.28 09:49 - HABER MERKEZİ
A