Bursa'da Rıza Baba'nın adıyla dolandırıcılık

Bursa'da Rıza Baba'nın adıyla dolandırıcılık

Bursa'da, telefonla aradıkları vatandaşları kendilerini 'cumhuriyet savcısı' ve 'polis' olarak tanıtarak dolandırdıkları iddia edilen 5 kişi, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı.

2013.04.06 12:20 - Son Güncellenme: 2013.04.10 15:19 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da Rıza Baba'nın adıyla dolandırıcılık

Bursa'da kendilerini Kanal D'de yayınlanan 'Arka Sokaklar' dizisindeki 'Emniyet Amiri Rıza Baba', 'Cumhuriyet Savcısı' ve 'Polis' olarak tanıtan 5 şüpheliyi gözaltına alındı. Şüphelilerin cebinden 38 bin lira para çıktı.

YİNE AYNI NUMARA
Merkez Osmangazi, Nilüfer ile Gürsu İlçesi'nde oturan İlknur Dipçi, Turhan Durmuş ve Tokat'ta oturan İbrahim Polat'ı cep telefonuyla arayarak, "Bankadaki hesaplarınız terör örgütü tarafından kullanılıyor, hesaplarınızı bir süreliğine güvence altına almamız lazım" dedikten sonra bankadaki paraların, tanıdıkları adına açılan hesaplara yönlendiren kişiler takibe alındı.

EMNİYET AMİRİ RIZA BABA
Rast gele çevirdikleri telefona çıkan kişilere kendilerini, 'Emniyet Amiri Rıza Baba', 'Cumhuriyet Savcısı' veya polis olarak tanıtan kişilerin 35 yaşındaki Mehmet Gülçiçek, 33 yaşındaki Hasan Caran, 33 yaşındaki Vedat Aktaş, 31 yaşındaki Aykut Beder ve 22 yaşındaki Cumali Arkan olduğu belirledi.

ÜZERLERİNDEN 38 BİN LİRA ÇIKTI
Tokat'ta oturan İbrahim Polat'tan 19 bin, Bursa'da İlknur Dipçi'den 20 bin ve Turhan Durmuş'un hesabından havale ettirdikleri 17 bin lirayı alan 5 şüpheli Bursa'da düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Üzerlerinden 38 bin lira para çıkan beş kişinin sorgusu Bursa Emniyet Müdürlüğü'nde devam ediyor. İfadeleri alınacak zanlılar, "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartılacak.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.06 12:20 - Son Güncellenme: 2013.04.10 15:19 - HABER MERKEZİ
A