Bursa'da otoparkta yangın

Bursa'da otoparkta yangın

Bursa'da yed-i emin deposunda 20'den fazla aracın yanarak zarar gördüğü yangının, otoparkın yanındaki boş alana atılan süngerler yüzünden çıktığı belirlendi. Polis ekipleri süngerleri atarak ateşe veren şüphelileri bulmak için çalışma başlattı.

2019.09.14 14:04 - Son Güncellenme: 2019.09.14 16:49 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da otoparkta yangın
01:45 Bursa'da 20'den fazla aracın küle döndüğü yangın böyle başladı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da 20'den fazla aracın küle döndüğü yangın böyle başladı

05:08 Bursa'da yangında zarar gören araçlar havadan görüntülendi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da yangında zarar gören araçlar havadan görüntülendi

09:01 Bursa'da otoparkta yangın - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da otoparkta yangın - 2

00:36 Bursa'da otoparkta yangın

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da otoparkta yangın

Edinilen bilgiye göre, saat 13.30'da Osmangazi'ye bağlı Veysel Karanî Mahallesi Vefa Sokak'ta bir yed-i emin deposunda yangın çıktı.

Oto parkın yanındaki çöplerin tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüdü.

Alevler depoyu sararken, park halindeki 20'den fazla minibüs, otomobil ve kamyonet küle döndü.

Otomobiller âdetâ bomba gibi patladı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, alevler bitişikteki geri dönüşüm tesisine de sıçradı. Çok miktarda atığın olduğu geri dönüşüm tesisi de yandı. Dumanlar şehrin birçok noktasından görüldü.

Köpükle müdahale eden aracın gelmesiyle yangın bir saat içinde söndürüldü. Bu esnâda depodaki bazı araçlar dışarı çıkarılarak yanmaktan kurtarıldı. Eski Gemlik yolunda trafik düzensizliği olduğu için itfaiye ekipleri yangın mahalline ulaşmakta güçlük çekti.

Zafer, Gençosman, AKOM, Küçük Sanayi, İhsaniye ve Gürsu'dan gelen itfaiyelerin müdahalesiyle yangın tamamen söndürüldü.

Yangında, geri dönüşüm tesisi ve otoparkın idari kısmı büyük zarar görürken, otomobil, kamyon ve minibüsten oluşan 24 araç kullanılmaz hale geldi. 

Yangın ve zarar gören araçlar, drone ile havadan da görüntülendi.



Otopark sahibi Sinan Çelik'in ifadesini olay yerinde aldı. Polislere yangının çıktığı anı anlatan Çelik, "Yan taraftaki boş yere sünger atıyorlar, onların hurdalarını çıkarmak isteyen hurdacılar süngerleri ateşe veriyor. Rüzgarın etkisiyle alevler kısa sürede büyüyerek araçlara ulaştı. Daha duman havaya yükselmeden kısa sürede araçları kapladı. Araçlar hurdaydı, ama faal olarak çalışanlar da vardı. Bazı araçlar tamamen yanarken, bazılarının sadece arka tarafları yandı" dedi.

Güvenlik kameralarını incelemeye devam eden polis, süngerleri ateşe veren kimliği meçhul kişi veya kişileri yakalamak için soruşturma başlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.14 14:04 - Son Güncellenme: 2019.09.14 16:49 - HABER MERKEZİ
A