Bursa'da okul kıyafetleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

Bursa'da okul kıyafetleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okulların açılışına ilişkin yaptığı basın açıklamasında 6 Eylül'de tüm kademelerde haftada beş gün yüz yüze eğitime başlanacağını duyurmuştu. Okulların açılmasına az bir süre kala hazırlıklar da artık neredeyse tamamlandı. Bursa'da zamlanan okul kıyafetleri diğer pek çok kalem gibi velileri zorladı.

2021.09.01 08:05 - Son Güncellenme: 2021.09.01 09:29 - Bursa Bölge
A
Bursa'da okul kıyafetleri zamlandı! (ÖZEL HABER)
04:58 Bursa'da okul kıyafetleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da okul kıyafetleri zamlandı! (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

2021-2022 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı gün kala okul kıyafeti alışverişleri hızla devam ediyor.

Bir takım kıyafetin fiyatı 250 lirayı buluyor.



''VELİLER DE, İMALATÇILAR DA ÖNÜNÜ GÖREMİYOR''

Esnaf Murat Akar, "Okul dönemi başlıyor, ancak hızlı bir alışveriş yok. İnşallah önümüzdeki günlerde hareketliliğin artmasını bekliyoruz. Veliler de, imalatçılar da önünü göremiyor. İstenilen seviyede iş olmuyor. Okulların tekrar kapanmayacağına dair kimse bir garanti veremiyor. Pandeminin bitip bitmeyeceği de belli değil. Herkesin kafasında soru işaretleri var. Bizde fiyatlar gayet uygun. Başka mağazalarda 500 liraya alacağınız bir takımı, bizde yarı fiyatına bulabilirsiniz. Biz, elimizden geldiğince vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Okul pantolonunu 60, tişörtü ise 40 liraya satıyoruz. Fiyatlardaki artış; pamuk oranı yüksek olan kumaşlara gelen zamlarla alakalıdır'' dedi.



''BİR OKUL KIYAFETİNİN NORMAL ŞARTLARDA 50-60 LİRADAN FAZLA OLMAMASI LAZIM''

Birinci sınıfa başlayacak olan kızı için okul kıyafeti almaya gelen bir vatandaş, "Fiyatlar çok pahalı. Eşim çalışmıyor. 3 tane çocuğum var. Evim kira, ne olacak bilmiyorum. Bir okul kıyafetinin normal şartlarda 50-60 liradan fazla olmaması lazım. Şu an bir takım formaya 250 lira fiyat söylediler'' ifadelerini kullanırken, kardeşinin okul ihtiyaçları için kıyafet alışverişi yapan Onur Orhan Gürpınar ise "İki yıldır pandeminden dolayı her yer kapalıydı. İnsanları da anlamak gerekiyor. Biz de bu süreçte çalışamadık ama fiyatlar da çok artmış. Birbirinden farklı üniformalar yerine tek tip kıyafetler olsa hem halk, hem de satış yapan kişinin işi daha iyi olacaktır. Asgari ücretle geçinen aileler var. Fiyatlar belirlenirken her ailenin ekonomik bütçesinin düşünülmesi gerekiyor. Benim okuduğum dönemde okul kıyafetlerini 50-70 lira civarında bir fiyata satın alabiliyorduk. Şu an fiyatlar 200 liraya kadar çıkıyor. Aldığımız okul kıyafet takımına; pantolon, yazlık tişört, kışlık kazak ve hırkası olmak üzere toplamda 220 lira ödedik'' dedi.



''FİYATLAR YÜKSELİRKEN, VELİLER DE FİYAT ARTIŞINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU''

Esnaf Cemal Mehmetçik, "Okulların açılma kararı ile birlikte hareketlenmeler başladı. Fiyatlar yükselirken, veliler de fiyat artışından şikayetçi oldu. Biz halkımıza yardımcı olmak için kendimizden feragat ederek fiyatları dengede tutmaya çalışıyoruz. Okul kıyafet fiyatları 150 liradan başlayıp, 300 liraya kadar çıkıyor. Bir takım kıyafetin içerisinde; pantolon, kısa ve uzun kollu tişört, kapüşonlu hırka oluyor. Şu an okul kıyafeti almak için, günde100 kişi rahat geliyor. Okulların açılmasına az kaldığı için hareketliliğin daha da artacağını düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.09.01 08:05 - Son Güncellenme: 2021.09.01 09:29 - Sema Üstüntaş-pasif
A