Bursa'da öğrencilerinin uzaktan eğitimine siber sapık engeli

Bursa'da öğrencilerinin uzaktan eğitimine siber sapık engeli

Korona virüs ile mücadele kapsamında evlerinde uzaktan eğitim alan öğrencilerin başı siber sapıklarla dertte. Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA'ya rağmen öğrenciler ve öğretmenlerin ders işlemek için buluştuğu zoom programına öğrenci isimleriyle dahil olan siber sapıklar öğrencilerin eğitim almalarına izin vermiyor.

2020.12.03 11:26 - Son Güncellenme: 2020.12.03 11:34 - Bursa Bölge
A
Bursa'da öğrencilerinin uzaktan eğitimine siber sapık engeli
05:32 Bursa'da öğrencilerinin uzaktan eğitimine siber sapık engeli

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da öğrencilerinin uzaktan eğitimine siber sapık engeli

Bursa'da okullar açıldığından bu yana dijital sapıklar yüzünden ders işleyemeyen okulun öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER)'e kadar şikayet etmelerine rağmen sapıkların önüne geçilemediğinden dert yanıyor.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesinde bir çok okul siber sapıklar yüzünden ders işleyemiyor. Öğretmenler ile öğrenciler arasında iletişim kurmak, eğitim hayatları boyunca kullanabilecekleri materyalleri sağlamak üzere kurulan Türkiye'nin dijital eğitim platformu EBA üzerinden ders işlemek için zoom programına dahil olan öğretmenler ve öğrenciler okulların açılmasından bu yana dijital sapıkların türlü hakaret ve cinsel içerikli hareketlerine maruz kalıyor.

Öğrencilerin isimlerini kullanarak programa katılan sapıklar öğretmen ve öğrencilere ağza alınmayacak küfürler ederken, cinsel içerikli videolar izletiyor. Daha çok 6'ncı sınıfların derslerine dahil olan sapıkların ilk zamanlar şarkı dinlettiklerini belirten veliler ve öğretmenler, son iki haftadır sapıkların çeşitli küfürler edip cinsel içerikli videolar izlettiklerini ssöyledi. Yaşanan şok edici olayın ardından öğretmenler ve velilerin yine aynı program üzerinden yaptıkları bilgilendirme toplantısına da dahil olan siber zorbaların, öğretmen ve velilere siber polis olduklarını belirtip türlü hakaretlerde bulunmaları herkesi çileden çıkarıyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) kadar şikayet etmelerine rağmen sapıkların önüne geçilemediğinden dert yanan veliler, yetkililerin hoş olmayan bu duruma bir an evvel çare bulmalarını istedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.12.03 11:26 - Son Güncellenme: 2020.12.03 11:34 - Gülcan Tekin
A