Bursa'da mimarlık buluşmaları

Bursa'da mimarlık buluşmaları

TMMOB Mimarlar Odası, Bursa, Muğla, Giresun ve Şanlıurfa'da yapmayı planladığı "Kamu Yararı Bakışıyla Mimarlık ve Toplum Buluşmaları"nın ilkini Bursa'da gerçekleştirdi.

2021.07.11 15:01 - Son Güncellenme: 2021.07.11 15:05 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da mimarlık buluşmaları

Dönüşen Kentler Değişen Yaşamlar ana temasıyla yapılan panele yerel yöneticilerden, bilim insanları ve akademik oda temsilcilerine kadar çok sayıda kişi katıldı.

Panelin öğleden sonraki oturumunda önemli katılımcılar bir araya geldi. Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Prof. Dr. Tülin Vural Arslan'ın oturum yöneticiliğinde, İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetimi ve Siyaset Bilimi Bölümü'nden Doç. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu 'Siyasi İdeolojinin Bir Aracı Olarak Kamusal Mekanlar: Bellek ve Dönüşüm' konusunda, Bursa Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden Prof. Dr. Özlem Köprülü Bağbancı da 'Modern Mimarlık Mirasının Korunması' konu başlığında sunumlar yaptılar. Program, oturumun ardından yapılan forum bölümü ile sona erdi.

İlki Bursa'da yapılan "Kamu Yararı Bakışıyla Mimarlık ve Toplum Buluşmaları"nın Bursa' da ilki 'Dönüşen Kentler, Değişen Yaşamlar' temasıyla yapılan paneli değerlendiren Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Şirin Rodoplu Şimşek, "2 gün boyunca Mimarlar Odası Genel Merkez'e ve Şubelerimize ev sahipliği yaptık. İlk gün Genel Merkez MYK toplantısının uzun zaman sonra yüzyüze olması önemliydi. Pek çok şubeden gelen sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. İkinci gün yapılan panelde ise mimarlık mesleğini doğrudan ilgilendiren 'Dönüşen Kentler Değişen Yaşamlar' gibi bir konuyu yerel idareciler, halk ve mimarlar olarak tartışma şansı fırsatı bulduk. Çok verimli ve güzel bir program oldu. Biz bu çalışmadan kent yararına önemli sonuçlar elde edileceğini ve en azından buradan esinlenilerek pek çok kavramın yeniden değerlendirileceğiniı düşünüyoruz" dedi.

"YAŞAMLARIMIZ VE KENTLER ÇOK HIZLI DEĞİŞİYOR"

Programı değerlendiren TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Prof. Dr. Deniz İncedayı da, "Uzun bir süre sonra yüz yüze tartışma ve paylaşım yapma imkânı bulduğumuz güzel ve verimli bir toplantı oldu. Bu panel için seçtiğimiz Dönüşen Kentler Değişen Yaşamlar ana teması hem ülkemiz, hem kentlerimiz hem de mimarlar için önemli bir başlık, Çünkü yaşamlarımız ve kentler kültürel farklılaşmalardan, teknolojinin getirdiği hızdan dolayı çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisinde, bu pandemiyle daha da başka bir hal aldı. Topluma hizmet amaçlı mesleklerin de buna cevap vermesi gerekiyor. Bu gibi toplantıların buna faydası olacağı kanısındayım" dedi.

"Kamu Yararı Bakışıyla Mimarlık ve Toplum Buluşmaları"nın ilkini Bursa'da gerçekleştirdiklerinden dolayı mutluluğunu dile getiren İncedayı, "Kamu yararı bakışı uluslararası ölçekte önemlidir. Biz de genel merkez olarak bu bakış açısıyla hareket ediyoruz. Bursa'yı seçmemizin önemli bir nedeni var. Bursa'da hızlı bir dönüşüm yaşanıyor. Güncel olan bir konu kentsel dönüşüm. Bizler de o yüzden Bursa ile başlamak ve bu konuları tartışmak istedik. Programlarımıza Muğla, Giresun ve Şanlıurfa ile devam edeceğiz " diyerek sözlerini noktaladı. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.07.11 15:01 - Son Güncellenme: 2021.07.11 15:05 - HABER MERKEZİ
A