Bursa'da mermer ocağı skandalı

Bursa'da mermer ocağı skandalı

Bursa Valiliği tarafından kapatıldığı açıklanan Doğancı Barajı içme suyunu kirleten mermer ocağının faaliyetine devam ettiği öne sürüldü.

2012.09.05 11:00 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:13 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da mermer ocağı skandalı

Orhanel Başköy'de kurulu bulunan ve Doğancı Barajı'nı kirleten mermer ocağının 29 Haziran 2012 tarihinde Bursa Valiliği'nce kapatıldığının açıklanmasına rağmen faaliyetini sürdürdüğü Dağakça köylülerince ifade ediliyor. Konu ile ilgili bölge halkından yoğun şikayetler aldığını belirten CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, yaptığı incelemelerde ocağın eskisi gibi işletildiğini ocak yetkililerinin kanun tanımaz tavırlarla çevreye gözdağı verdiğini dile getirdi.
Ocak sahiplerinin sırtlarını Ankara'daki bazı güçlere dayadığını ayrıca yerel yönetimlerin baskı altında tutulmak istendiğini belirten Tayan, "Devleti kararının arkasında durmaya davet ediyorum. Bu şartlarda önümüzdeki günlerde ki gelişmeleri ve il yöneticilerinin konuya nasıl yaklaşacağını da merakla bekliyorum" diye konuştu.
CHP Milletvekili Tayan'ın TBMM gündemine taşıdığı kirlilik Su ve Orman Bakanlığı'nca verilen resmi cevapla doğrulanarak, Bakan Eroğlu, "Alakalı kurumlar gerekeni yapmalıdır" demiş ve Valilik, kararında belirtilen önlemler alınıncaya kadar mermer ocağının kapatıldığını açıklamıştı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.09.05 11:00 - Son Güncellenme: 2012.09.05 11:13 - HABER MERKEZİ
A