Bursa'da mahalleli su kanalı yüzünden ikiye bölündü! (ÖZEL HABER)

Bursa'da mahalleli su kanalı yüzünden ikiye bölündü! (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne bağlı Demirtaş mahallesinden geçen su kanalı mahallede husumete sebep oluyor. Bazı mahalle sakinleri kanalın kaldırılmasını isterken bazıları ise hâlinden memnun.

2019.09.17 08:21 - Son Güncellenme: 2019.09.17 09:30 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da mahalleli su kanalı yüzünden ikiye bölündü! (ÖZEL HABER)
01:46 Bursa'da mahalleli su kanalı yüzünden ikiye bölündü! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da mahalleli su kanalı yüzünden ikiye bölündü! (ÖZEL HABER)

BANU ŞEN - GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Yıllar önce mahallenin imara kapalı olması sebebiyle bahçe sulama işlemleri için yapılan su kanalı şimdilerde mahallenin tam ortasından geçiyor.

İmara açılan mahalleye yerleşen vatandaşlara söz konusu kanalın kaldırılacağı söylenmiş fakat değişen bir şey olmamış.

Birçok kez şikâyette bulunan vatandaşlar kendilerine bir muhatap bulamayınca çözümü derme çatma bir köprü yapmakta bulmuş.

KANALDAN MEMNUN OLANLAR VAR

Su kanalının mahalleye farklı bir hava kattığını düşündüğünü ve kaldırılmasını istemediğini söyleyen bir mahalle sakini "Yazın bu kanal buraya farklı bir hava katıyor, evlere serinlik geliyor. Ben kaldırılmasını değil etrafının düzenlenmesini, halka faydalı hale getirilmesini istiyorum. Etrafına çiçekler eksinler, yeşillik yapsınlar, kanal burada kalsın" dedi.

MAHALLEDE HUSUMETE SEBEP OLDU

Bir diğer vatandaş ise su kanalının üzerine yaptıkları köprü yüzünden bazı komşuları ile mahkemelik olduklarını anlattı. Kendisinin de kanalın kalkmasını değil ıslah edilmesini istediğini söyleyen vatandaş, kanalı halı yıkamak, salça yapmak ve yaz aylarında serinlemek için kullandıklarını söyledi.

KANALIN ETRAFINDA FARELER VAR

Bahse konu olan su kanalının kalkmasını isteyen diğer vatandaşlar ise özellikle yağmur yağdığında farelerin mahalleyi adeta istila ettiğini ve bu durumdan şikayetçi olduklarını dile getirdi. Kanalın küçük yaştaki çocuklar için tehlike arz ettiği de ifade edildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.09.17 08:21 - Son Güncellenme: 2019.09.17 09:30 - HABER MERKEZİ
A