Bursa'da katliam gibi kaza!

Bursa'da katliam gibi kaza!

Bursa'nın Kestel ilçesi Barakfakih mevkisinde meydana gelen kazada ölü sayısı 4'e yükseldi. Katliam gibi kazaya neden olan TIR'ın sürücüsü Faruk E., gözaltına alındı. Sürücü hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

2021.03.12 17:32 - Son Güncellenme: 2021.03.12 23:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da katliam gibi kaza!
06:58 Bursa'da katliam gibi kaza! - 3 (DRONE GÖRÜNTÜSÜ)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da katliam gibi kaza! - 3 (DRONE GÖRÜNTÜSÜ)

01:52 Bursa'da katliam gibi kaza! - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da katliam gibi kaza! - 2

01:00 Bursa'da katliam gibi kaza kamerada!

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da katliam gibi kaza kamerada!

Bursa'da freni patlayan tır dehşet saçtı. Yolun karşı şeridine geçen tır, önüne gelen araçları biçti. Onlarca aracın hurdaya döndüğü kazada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda da yaralı olduğu açıklandı.

Kaza, Bursa-Ankara yolu üzeri Barakfakih mevkiinde 17.30 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, İnegöl istikametinden gelen tır, freni patlayınca önündeki araçlara çarparak bariyerleri aşıp karşı şeride geçti.

Tır ile karşı yönden gelen araçların çarpıştığı ve onlarca aracın karıştığı kazada tır, yaklaşık 50 metre sonra durabildi.

Diğer araçların da hızla gelmesiyle anayol, savaş alanına döndü.

Kazada 4 kişinin hayatını kaybettiği ve onlarca kişinin yaralandığı bilgisine ulaşılırken, olay yerine çok sayıda 112 Acil Servis ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

BURSA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, savaş alanına dönen kazanın olduğu yerde incelemelerde bulundu. Vali Canbolat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da bilgi verdi. 

 

Vali Canbolat yaptığı açıklamada, "İlk andan itibaren olaya müdahale ettik. Olayın gelişme şeklinin görüntüleri var, sizler de görmüşsünüzdür. Tahminimiz, TIR'ın freninin patlaması sonucu olan bir kaza. Bölgeye hemen itfaiye ekiplerimizi, ambulanslarımızı, polislerimizi, trafik ekiplerimizi, AFAD ekiplerimizi sevk ettik. Olaya müdahale ediyoruz. Maalesef ki ölülerimiz var, yaralılarımız var, yaralı olanların tamamının hastaneye sevkini yaptık. Şu an yol açma ile ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Vefat eden vatandaşlarımız ile ilgili de başsavcımız gelmek üzere, tespitini yaptıktan sonra onları da kaldıracağız. Hepimize geçmiş olsun, yaralı vatandaşlarımıza Allah'tan şifa diliyorum, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi. 

 

Olay yerine ayrıca Bursa İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır da geldi. 

YOL TRAFİĞE AÇILDI 

Onlara aracın hurdaya döndüğü kazada anayol, savaş alanına döndü. Kazanın ardından 2.5 saat trafiğe kapanan Bursa-Ankara yolu kazaya karışan araçların aracın kaldırılmasıyla ulaşıma açıldı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU 

Barakfakih mevkisinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden 4 kişinin Recep Göler, Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu ve Semih Ural olduğu belirlendi.  

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan Bursa Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şen ve Başsavcı Vekili Hasan Yalçın da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Olayın ardından Başsavcılıkça başlatılan kazayla ilgili soruşturma kapsamında, hafif yaralanan tır sürücüsü Faruk E., tedavisinin ardından Kestel İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı.

Soruşturmanın sürdürüldüğü, tırın bağlı olduğu şirket yöneticisinin de ifadesine başvurulabileceği, olayda ihmalinin bulunup bulunmadığının araştırılacağı bildirildi.

 

Ekiplerin yol üzerindeki temizlik çalışmaları devam ediyor.

 

 

 

 

  

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.12 17:32 - Son Güncellenme: 2021.03.12 23:59 - HABER MERKEZİ
A