Bursa'da kaçak avcılara baskın

Bursa'da kaçak avcılara baskın

Bursa'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müdürlüğü ekipleri, Uluabat Gölü çevresinde kaçak avcılara yönelik şok baskınlar yaptı.

2012.12.13 10:02 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:52 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da kaçak avcılara baskın

Kaçak avlananlara göz açtırmayan ekipler göl çevresinde denetime çıktı. Göl çevresinde avlanan avcıların belgelerini kontrol eden ekipler, kontrollerle kaçak avlanmanın önüne geçmeye çalışıyor. Avcılara, tüfeğin özellikleri, vurulan kuşun cinsi ve sayısına göre minimum 400 liraya kadar idari para cezası uygulanıyor. Denetimlerde özellikle avcıların tüfeklerinde takoz olup olmadığı, avlanma pulu ruhsatlarının tüfeklerine uygun olup olmadığına bakıldı.
Orman Muhafaza Memuru Abdurrahman Bilen, "Avcıları denetlemeye geldik. Bütün belgelerinin tam olduğunu gördük. Tüm avcılarının da böyle olmasını istiyoruz. Yasa dışı avlanan avcıları gördüğümüzde yasal işlem uyguluyoruz. Belgeleri olan avcılar denetlemelerden çok memnunlar. Belgesi olmayan avcılar bizim uygulamalarımızdan memnun olmuyorlar. Bu yıl 100 kaçak avcıya tutanak düzenledik" dedi.
Avcı Saim Engin, "Bugün denetlemeye takıldık. Evraklarımızın hepsi tam. Orman koruma memurlarının bu uygulamayı yapmasından çok memnunum. Bizim evraklarımızın hepsi tam. Kaçak avcılar geliyor bizim avlarımızı çalıyorlar. Biz kaçak avcılığa karşıyız. Denetimin daha sık, daha yaygın olmasını istiyoruz. Gerçek avcıların meydana çıkabilmesi için yapılması gereken işlerden birinin bu olduğuna inanıyorum" diye konuştu. .
Bursa II. Bölge Müdürlüğüne bağlı memurlar, özellikle bıldırcın avlayan kaçak avcıların tuzak için sazlıklara teyp kurduğunu, bıldırcın sesine gelen göçteki bıldırcınların avlandığını, bunun da katliam olduğunu belirtti. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.12.13 10:02 - Son Güncellenme: 2012.12.13 11:52 - HABER MERKEZİ
A