Bursa'da isyan ettiren görüntü! (ÖZEL HABER)

Bursa'da isyan ettiren görüntü! (ÖZEL HABER)

Bursa'da bilhassa servis araçları parkta kural tanımıyor! Sadece kaldırımlar değil engelli yolları da işgal ediliyor. Vatandaşlar duruma tepki gösterirken yetkililer göreve davet edildi. Haberle ilgili Deva Turizm'den açıklama geldi. Açıklamada, "Deva Turizm olarak, hatalı park işlemi gerçekleştiren araç sürücümüz için gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyuna bildirmek isteriz. Benzer olayların tekrarının yaşanmaması adına gerekli çalışmalarımızın sürdüğünü ve varsa yaşanan mağduriyet için çalışanımız adına özür dileriz" denildi.

2019.10.21 09:32 - Son Güncellenme: 2019.10.28 19:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da isyan ettiren görüntü! (ÖZEL HABER)
02:07 Bursa'da isyan ettiren görüntü! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da isyan ettiren görüntü! (ÖZEL HABER)

Bursa Trafik ve Sanal Selektör sayfasında paylaşılan fotoğraf bu kadar da olmaz dedirtti.

Bursa'da bir turizm firmasına ait otobüsün sürücü tarafından kaldırıma park edilmesi sosyal medyada büyük tepki çekti.

Aracın kaldırımdaki engelli yolunu da kapatacak şekilde bırakılması, benzer görüntülere Bursa'nın pek çok caddesinde rastlanması denetimlerin sıklaştırılması gerektiğini de ortaya koydu.

Bursada Bugün ekibi; kaldırımlara, engelli yollarına park eden araçlarla ilgili vatandaşların görüşlerine başvurdu.

Vatandaşlar, duyarsız sürücülere tepki göstererek, "Hepimiz birer engelli adayıyız, özel grup bireylerin hayatını kolaylaştırmamız gerekirken zorlaştırıyoruz, bugün onlara yardım edersek yarın başımıza böyle bir şey geldiğinde bize yardım edilir" dedi.

CEZAİ YAPTIRIMLAR AĞIRLAŞTIRILMALI

Engelliler için özel olarak ayrılan yerlere, yürümeleri için yapılan yollara engelli olmayan kişilerin işgali konusunda tepkisini dile getiren bir diğer vatandaşsa "Cezai yaptırımlar daha ağır olmalı ki insanlar bunu yapmasın daha dikkatli olsun, bu davranışları vatandaş birbirini uyararak engelleyemez, devletin olayı daha sıkı takip etmesi gerekiyor. Bugün engellilere kolaylık sağlarsak yarın bize de kolaylık sağlanır" şeklinde konuştu.

İNSAN ÖNCE KENDİ KENDİNİ EĞİTMELİ

Engellilerin hayatını zorlaştıran kişilerlerin bu davranışlardan kaçınması için ne yapılabilir sorusuna ise vatandaşlar; "Eğitim önce ailede başlar, okulda devam eder ancak insan kendi kendini eğitmiyorsa kimse ona doğruyu yanlışı öğretemez, her şeyden önce kendimizi başkalarınınn yerine koyarak düşünmeliyiz" dedi.

Öte yandan haberle ilgili Deva Turizm'den açıklama geldi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye' nin en büyük yerel haber kaynağı kuruluşu olan Bursadabugun.com' da hatalı park konulu özel haber başlığı altında çıkan ve firmamıza ait bir aracımızın görselinin kullanıldığı haber ile ilgili, taşıma sektörünün öncü firması olan Deva Turizm olarak, hatalı park işlemi gerçekleştiren araç sürücümüz için gerekli işlemlerin yapıldığını kamuoyuna bildirmek isteriz. 

Benzer olayların tekrarının yaşanmaması adına gerekli çalışmalarımızın sürdüğünü ve varsa yaşanan mağduriyet için çalışanımız adına özür dileriz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.10.21 09:32 - Son Güncellenme: 2019.10.28 19:20 - HABER MERKEZİ
A