Bursa'da işlek caddede büfe kiraya veriliyor! 30 bin TL'den başlıyor

Bursa'da işlek caddede büfe kiraya veriliyor! 30 bin TL'den başlıyor

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, mülkiyetinde bulunan 2 büfeyi 3 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenleyecek. Reyhan ve Sakarya mahallelerindeki büfeler için belirlenen aylık kira bedelleri ve ihale tarihi belli oldu.

2026.11.02 10:45 - Son Güncellenme: 2026.11.02 10:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da işlek caddede büfe kiraya veriliyor! 30 bin TL'den başlıyor

Bursa'da ticari işletme açmak isteyenleri ilgilendiren yeni bir ihale duyurusu yapıldı. Osmangazi Belediyesi, mülkiyetine ait iki büfenin kiralanması için açık teklif usulüyle ihaleye çıkacağını açıkladı. İhale kapsamında Reyhan Mahallesi'ndeki büfe için aylık 70 bin TL, Sakarya Mahallesi'ndeki büfe için ise aylık 30 bin TL kira bedeli belirlendi.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 45'inci maddesi kapsamında gerçekleştirilecek ihale, 12 Kasım 2026 Perşembe günü Osmangazi Belediye Başkanlığı Encümen Salonu'nda yapılacak.

REYHAN VE SAKARYA'DAKİ BÜFELER KİRAYA VERİLECEK

Belediyenin kiralama ihalesine konu olan taşınmazların adresleri ve özellikleri şöyle:

Reyhan Mahallesi: Fevzi Çakmak Caddesi No: 28/1 adresinde bulunan 20 metrekarelik büfe, 3 yıllığına kiraya verilecek. Tahmini aylık kira bedeli 70 bin TL + KDV olarak belirlenirken geçici teminat bedeli 756 bin TL olacak.

Sakarya Mahallesi: Kıbrıs Şehitleri Caddesi No: 69/1 adresinde bulunan 9 metrekarelik büfe, 3 yıllığına kiralanacak. Bu taşınmaz için tahmini aylık kira bedeli 30 bin TL + KDV, geçici teminat bedeli ise 324 bin TL olarak açıklandı.

İHALE 12 KASIM'DA YAPILACAK

Osmangazi Belediyesi büfe kiralama ihalesi, 12 Kasım 2026 Perşembe günü saat 14.00'te başlayacak. İhaleye katılmak isteyenlerin gerekli evrakları en geç 11 Kasım 2026 Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar teslim etmesi gerekiyor.

İhale şartnamesi ve ekleri, Osmangazi Belediyesi Gelirler Müdürlüğü'nde ücretsiz olarak incelenebilecek. İhale dokümanının satış bedeli ise her bir ilan için 2 bin TL olarak belirlendi. İhaleye katılacak isteklilerin dokümanı satın alması zorunlu tutuluyor.

İHALEYE KATILACAKLARDAN HANGİ BELGELER İSTENİYOR?

İhaleye gerçek kişi olarak katılacak isteklilerin nüfus kayıt örneği, ikametgâh belgesi, tebligat adresi beyanı, geçici teminat belgesi, noter tasdikli imza beyanı veya sirküsü ve adli sicil kaydı bulunmadığına ilişkin belgeyi sunması gerekiyor.

Ayrıca vekâleten katılım durumunda noter tasdikli vekâletname, aktif KEP veya UETS adresini gösteren belge, ihaleden yasaklı olunmadığına dair yazılı beyan ve Osmangazi Belediyesi'ne vadesi geçmiş borç bulunmadığını gösteren belge de isteniyor.

Tüzel kişiler için ise imza sirküsü, ticaret veya sanayi odası kayıt belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, geçici teminat belgesi ve diğer ilgili evrakların sunulması gerekiyor. Dernek statüsündeki tüzel kişilerden ihale için alınmış yetkilendirme kararının da ibraz edilmesi isteniyor.

GEÇİCİ TEMİNAT NASIL YATIRILACAK?

İhale için belirlenen geçici teminat bedelleri belediye veznesine ya da Osmangazi Belediyesi'nin Türkiye Vakıflar Bankası hesabına yatırılabilecek. İstekliler, geçici teminat tutarını banka teminat mektubu olarak da sunabilecek.

Osmangazi Belediyesi, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olduğunu duyurdu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.11.02 10:45 - Son Güncellenme: 2026.11.02 10:47 - HABER MERKEZİ
A