"Bursa'da güvende miyiz?"
DSP'li Necmettin Şengül, Bursa Valiliği ve emniyet müdürlüğüne "Bursa'da ortadan kaybolan gençlerden IŞİD'e katılıp canlı bomba eğitimi alan var mı?" sorusunu yöneltti.
2016.03.24 10:54 - Son Güncellenme: 2016.03.24 11:20 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da alarm var! Şehrin giriş çıkışları sıkı kontrol altında
Son dönemde artan terör saldırılarının ardından açıklamalarda bulunan
Eski DSP Bursa İl Bşk. ve Yer. Ynt.ler ve İş Uz. Necmettin Şengül,
"Bursa'da ortadan kaybolan gençlerden IŞİD'e katılıp canlı bomba eğitimi alan var mı?" sorusunu yöneltti ve şunları kaydetti:
"1- Son 4 yılda ortadan kaybolup bulunamayan ve arananlar listesinde olup izi takip edilenlerden bilgi var mı?
2- Ailelerinin başvuruları ne kadar araştırılıp dikkate alınıyor?
3- Konuyu araştıran istihbarat ve polis bugüne kadar hangi bilgilere ulaştı?
4- İsimleri açıklanmayan bu kayıp gençlerin kaçı Suriye ve Irak'a giderek eğitim aldılar?
5- Terör örgütü IŞİD'in Suriye'deki çatışma bölgelerine gidenlerin yer aldığı listede adı bulunan gençlerin izi sürülüp Türkiye'ye geri gelenler arasında olaylara katılan Bursa'dan kimler var?
Bir benzeri olayda, bugünlerde İstanbul'da yakalandı. İ.B.tarafından kandırılarak Suriye'ye götürüldüğünü, IŞİD terör örgütüne katıldığını, Suriye'de bir grup ile birlikte bomba yapımı ve 'canlı bomba' eğitimi aldığını anlattı. Bu eğitimlerde,nasıl canlı bomba olunacağının ve üzerindeki bombayı nasıl patlatacağının kendisine detaylı anlatıldığını da ifade etti. Zanlı,örgütün,canlı bomba eğitimi vereceği kişileri sabıkasız insanlardan seçtiğini de belirtti. Polisin tespitlerine göre, İstanbul'da 2015'te hakkında kayıp başvurusu yapılan 451 kişi Suriye'ye giderek terör örgütlerinin saflarına katıldı. Bu rakam 2014 yılında 727 kişi olarak kayıtlara geçti. Bursa Valiliği ve emniyetinden cevap bekliyoruz."