Bursa'da fiber internet atağı

Bursa'da fiber internet atağı

Türk Telekom, Bursa'da 5 bin kilometreyi aşan fiber ağıyla 87 binden fazla haneye ulaştı

2013.04.17 12:12 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:17 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da fiber internet atağı
09:47 Bursa'da fiber internet atağı - 2

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da fiber internet atağı - 2

10:15 Bursa'da fiber internet atağı

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da fiber internet atağı

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Türk Telekom, "dijital dönüşüm" vizyonu çerçevesinde tüm Türkiye'de olduğu gibi Bursa'da da yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. Fiber yatırımları hakkında bilgi veren Türk Telekom Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, "Türkiye'ye 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptık. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz konsolide yatırım tutarı 254 milyon TL'ye ulaştı. Vizyonumuzu Türkiye'yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak, ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik" dedi. Türk Telekom Batı-2 Bölge Müdürü Ahmet Yanbay da, Türk Telekom'un Bursa'da toplam fiber altyapısının 5 bin kilometreyi aştığını, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova'yı da içine alan Batı-2 Bölge'de ise 13.600 kilometreyi aştığını söyledi. Yanbay, "Bursa'da 87 bin, Batı-2 Bölge'de ise 157 bini aşkın haneyi fiber kapsamına aldık" diye konuştu. 

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom'un Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, şirketin fiber vizyonu ve Türkiye'nin dördüncü büyük ili olan Bursa'daki yatırımlarla ilgili olarak bilgi verdi.

Türkiye'ye 7 yılda 13 milyar TL konsolide yatırım yaptık

Bursa'da düzenlenen basın toplantısında "Hayatı kolaylaştıran teknolojilerimizle müşterilerimiz için, 81 ildeki altyapı yatırımlarımızla ekonomi için ve sosyal sorumluk projelerimizle içinde var olduğumuz toplum için değer yaratıyoruz" diye konuşan Akarca, Türk Telekom'un 2 milyar dolarlık marka değeriyle bağımsız marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan analizlerde 4 yıldır üst üste Türkiye'nin en değerli markası seçildiğini vurguladı. Akarca, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"31 Mart 2013 itibarıyla 14 milyon sabit erişim hattı müşterimize ve 7.1 milyon genişbant müşterimize 21.500'ü aşkın çalışanımızla hizmet sunuyoruz. Sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak, sahip olduğumuz teknoloji ve altyapıyı geliştirmek için sürekli yatırım yapıyoruz. Özelleştirmeden bu yana geçen 7 yılda 13 milyar TL'yi aşkın  konsolide yatırım gerçekleştirdik. 2013 yılının ilk 3 ayında gerçekleştirdiğimiz konsolide yatırım tutarı 254 milyon TL'ye ulaştı. Vizyonumuzu Türkiye'yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak, ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik. Ülkemizin bilgi toplumuna geçişi sürecinde büyük bir etken olacağına inandığımız genişbant alanında yürüttüğümüz çalışmaları ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz."

7.1 milyon genişbant müşterimiz var

2003 yılı sonunda Türkiye'yi genişbant internet deneyimi ile tanıştırdıklarını ve ekonominin gelişimi, bilginin hızla paylaşılması, küreselleşme sürecinin hızlanması, iş imkanlarının çoğalması, yeni mesleklerin ortaya çıkması gibi refah düzeyini artıran köklü değişimler yaşandığını da vurgulayan Akarca, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sahip olduğumuz teknoloji ve altyapı sayesinde interneti bugün Türkiye'nin her noktasına ulaştırmış durumdayız. 81 ilde, sayısı 1.600'ü aşkın Türk Telekom ofisi ve bayimizle internetten faydalanmak isteyen herkese değişik hız ve kapasitelerde hizmet verebilir durumdayız. Bugün 7.1 milyon genişbant müşterimiz mevcut. Kişi başına aylık ortalama data kullanımına baktığımızda; 2005 yılında kişi başına ortalama kullanım oranı 2.1 GB seviyelerindeyken bugün yaklaşık 16 kat artışla 32 GB'lara ulaştığını görüyoruz. 2005 yılında 30 Gbps olan yurtdışı çıkış kapasitemizi ise yaklaşık 55 kat artırarak 1.640 Gbps'e ulaştırdık. Müşterilerimizin yüzde 73'ü limitsiz paketlerimizi kullanıyor. Müşterilerimiz her geçen gün artan hız ve kapasitelerle genişbant internet ayrıcalığını yaşıyorlar."

Türkiye'ye, dünyanın çevresini 4 kez dolaşacak kadar fiber döşedik

"Hız, günümüzün en önemli iletişim mecrası olan interneti daha da değerli  kılıyor. Biz de genişbant internet hizmetiyle başlattığımız değişimi, fiber internet ile bir üst seviyeye taşımak hedefiyle 2012 başlarında 81 ilde fiber dönüşümünü başlattık" diye konuşan Kurumsal Müşteri Başkanı Mehmet Ali Akarca, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fiber yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Türkiye'yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına kavuşturarak fiber hizmetini binalara ve evlere kadar kullanıma sunuyoruz. 2013'ün ilk 3 ayında Türkiye'deki fiber optik kablo uzunluğumuz yaklaşık 170 bin km'ye ulaştı. Dünyadaki fiber optik altyapımızı da eklediğimizde, bu rakam 197 bin kilometreye ulaşıyor. Şu ana kadarki altyapı çalışmalarımızın ortalamasını hesapladığımızda saatte yaklaşık 9 km fiber döşediğimizi görüyoruz. Dünya çevresinin 40 bin kilometre olduğu düşünülürse, bu kablolar dünyanın çevresini dört defadan fazla dolaşabilecek uzunlukta. Yaklaşık 2.1 milyon haneyi fiber kapsamına aldık. Bilişimin geleceğinin fiber internetle şekilleneceğine, dijital yaşam dönüşümünün tetikleyicisinin Türk Telekom'un fiber altyapısı olacağına inanıyoruz. Eski, yeni yerleşim yeri ayrımı gözetmeden tüm Türkiye'nin altyapısını hızla yeniliyoruz. Türkiye'nin fiber altyapısını dünya ülkeleri arasında örnek oluşturacak bir seviyeye taşımak için çalışıyoruz."

Bursa'da 87 bini aşkın,  Batı-2 Bölge'de 157 bini aşkın hane fiber kapsamında

Türk Telekom Batı-2 Bölge Müdürü Ahmet Yanbay da şunları söyledi:

"Bursa'da toplam fiber altyapımız 5 bin kilometreyi, Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale, Kütahya ve Yalova'yı da  içine alan Batı-2 Bölge'de ise 13 bin 600 kilometreyi aştı. Bursa'da 87 bini aşkın, Batı-2 Bölge'de ise 157 bini aşkın haneyi fiber kapsamına aldık. Türkiye'ye Değer konseptiyle yürüttüğümüz kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımız kapsamında Bursa'da 1, bölgede 2 amatör spor kulübümüz bulunuyor ve bu kulüplerde 132 genç sporcu spor yapma imkanı buluyor. Bölgede, 21'i Bursa'da olmak üzere 87 internet evimiz var. Bölgede 2.324 okulda, 628.611 öğrenciye ücretsiz Vitamin hizmeti sunduk. Eğitime, spora destek vermeye gelecekte de devam edeceğiz. 'Dijital uçurum' olarak bilinen, teknolojiye erişimdeki eşitsizliği, en aza indirmek için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz."
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.04.17 12:12 - Son Güncellenme: 2013.04.17 14:17 - HABER MERKEZİ
A