Bursa'da düğün işletmecileri dertli! ''Genelge eksik'' (ÖZEL HABER)

Bursa'da düğün işletmecileri dertli! ''Genelge eksik'' (ÖZEL HABER)

Herkesin merakla beklediği, nikah ve nikah şeklindeki düğün törenleri 1 Haziran itibariyle başladı. Tedbirlerin geniş tutulduğu düğün salonları için 81 İl Valiliği'ne genelge gönderildi. DÜSİFED Başkanı Cabbar Baran Güler, "Düğünler, nikah şeklinde olacak. 40-50 m2 alanda 100 kişi yemek yiyebilirken biz 1000 m2 bir alanda yemek veremeyeceğiz. Bu bizi mağdur bırakan bir sonuç" dedi.

2021.06.02 09:21 - Son Güncellenme: 2021.06.02 16:50 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da düğün işletmecileri dertli! ''Genelge eksik'' (ÖZEL HABER)
08:04 Bursa'da düğün işletmecileri dertli! ''Genelge eksik'' (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da düğün işletmecileri dertli! ''Genelge eksik'' (ÖZEL HABER)

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliği'ne düğün, kına, nişan hakkında genelge gönderdi. Genelgeye göre "Açık alanlarda;

  • Sağlık Bakanlığı Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde nikah törenleri ve düğünlerle ilgili belirlenen tüm kurallara eksiksiz riayet edilmesi,
     
  •  Masa ve sandalyeler arasında gerekli mesafenin bırakılması ile temizlik, maske, mesafe kurallarına uyulması,
     
  •  Yiyecek-içecek ikramının yapılmaması,

Kapalı alanlarda ise yukarıdaki kurallara ilave olarak;

  • Kişi başı asgari 6 m2 alan bırakılması,
     
  • Azami 100 davetli ile sınırlandırılması, kaydıyla 01 Haziran 2021 Salı gününden itibaren yapılabilecektir.
     
  •  Yiyecek-içecek ikramına ve kapalı alanlarda azami davetli sayısına ilişkin kısıtlamalara 15 Haziran 2021 Salı günü son verilecektir. Bu tarihten sonraki nikah törenleri ve düğünlerde yiyecek içecek ikramı yapılabilecek olup kapalı alanlarda kişi başına en az 6 m2 alan bırakılması kaydıyla azami katılımcı sınırı uygulanmayacaktır.
     
  • Nişan ve kına gibi etkinliklere 01 Temmuz 2021 tarihinden sonra izin verilecektir" ifadeleri kullanıldı.

"NİŞAN, KINA VE SÜNNET PROGRAMLARI OLMAYACAK" 

Düğün Salonu İşletmecileri Federasyonu (DÜSİFED) Başkanı Cabbar Baran Güler, "Şu an çıkan genelge eksik. Biz bu eksiklikleri dile getirmek istiyoruz. Bizim tek sıkıntımız bu. Etkinlik sektörü olduğumuz için, organizasyonlarda müzisyenlerimiz yine görev alamayacak, konserler yine yapılamayacak. Etkinliğe sadece düğün olarak bakmayalım. 1 milyona yakın etkinlik sektöründe çalışan arkadaşlarımız var. Nişan, kına ve sünnet programları olmayacak. Düğünler, nikah şeklinde olacak. 40-50 m2 alanda 100 kişi yemek yiyebilirken biz 1000 m2 bir alanda yemek veremeyeceğiz. Bu bizi mağdur bırakan bir sonuç. Ayrıca pazar günlerinin olmaması da çok kötü bir durum. Biz cumartesi ve pazar günü çalışan sektörüz. Hafta sonu olmazsa biz para kazanamayız. Pazar günü yasak olduğu için, elimizde tek cumartesi günü kaldı. Bu genelgeyi yayınlayanlar bizim fikirlerimizi almadılar. Umarım bu genelgede 15 Haziran sonrasında düzeltmeler yapılır ve bu düzeltmeler sonucunda daha iyi bir yol alırız. Sinema, spor salonları ve otellere verilen imkanlar sanatçılarımıza verilmedi. Bizim fikirlerimizi alıp genelgeyi hazırlasalardı çok daha iyi sonuçlar çıkardı" diye konuştu.

"KISITLAMALAR 24.00'E KADAR ESNETİLMELİ"

Düğün Salonları Derneği (DÜSAD) Başkan Yardımcısı Özgür Altılar, "Pandemi sürecinden bu yana sadece 45 gün iş yapabildik. En çok mağdur olan sektörlerden biriyiz. Bizim tepkimizden çok, çiftler tepki gösteriyor. Önümüzü göremediğimiz bir süreçteyiz. Hükümetimizden net bir tarih alamıyoruz. Çiftler de net bir tarih alamadıkları için sürekli tarihleri erteliyor. 1 Haziran'dan itibaren kısıtlamalı da olsa nikah tarzında düğünlere başladık. 15 Haziran itibariyle rahatlamalar olacak çünkü 6 m2 1 kişi düşecek şekilde sayı artışları olacak. İkram verilmemesiyle ilgili bir genelge çıktı. Bunun doğru bir karar olduğunu düşünmüyoruz. 1 Temmuz itibariyle kına, nişan, sünnet gibi organizasyonları yapabileceğiz. Bunlar beklentimizi karşılamadı. Turizm sektöründe nasıl tedbirler alınıyorsa bizde de öyle tedbirler alındı. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları dışında kapı girişlerinde hes kodunun sorulması ve ateş ölçülmesi gibi tedbirleri aldık. Pazar günü yasağı kalkmadığı için bu durum herkesi etkileyecek. Hafta içi kına organizasyonları, hafta sonu ise düğünler yapılır, fakat pazar gününün olmayışı herkesi ciddi sıkıntıya soktu. 22.00'ye kadar olan kısıtlama mantıksız. Misafirlerin evinde olması için etkinliğin 21.00'a kadar bitmesi lazım. Kısıtlamalar 24.00'a kadar esnetilmeli" ifadelerini kullandı.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.06.02 09:21 - Son Güncellenme: 2021.06.02 16:50 - HABER MERKEZİ
A