Bursa'da çocukların zirve keyfi!
Osmangazi Belediyesi'nin daha önce Uludağ'a gitme fırsatı bulamayan çocukları beyaz cennete götürerek, kayak yapmayı öğrettiği 'Osmangazili Çocuklar Uludağ'da Hız Kar ve Macera' projesi ile 40 mahalleden 200'ün üzerinde çocuk temel seviyede kayak yapmayı öğrendi.
2025.03.01 14:32 - Son Güncellenme: 2025.03.01 14:34 - Bursa Bölge - BÜLTEN
Osmangazi Belediyesi, 'Osmangazili Çocuklar Uludağ'da Hız Kar ve Macera' sloganıyla hayata geçirdiği proje ile hayatlarında hiç Uludağ'a gitmemiş olan çocuklara beyaz cennete kayak yapma imkanı sundu. Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği işbirliğinde düzenlenen proje kapsamında Ocak ve Şubat ayları içerisinde haftanın 4 günü Uludağ'a günübirlik turlar düzenlendi.
Her gün farklı bir mahalle için düzenlenen turlara katılan Osmangazili çocuklar, teleferik ile kayak pistine götürüldü. Uludağ'a ayak basar basmaz büyük heyecan yaşayan çocuklara, Türkiye Kayak ve Snowboard Öğretmenleri Derneği üyeleri tarafından kayak takımları giydirildi.
Çocuklara, uzman kayak eğitmenleri tarafından gönüllü olarak kayak eğitimi verildi. Hayatında hiç kayak takımlarıyla kayak yapmamış olan çocuklar, aldıkları 2 saatlik eğitimin ardından tek başına kayak yapmanın heyecanını yaşadı.
Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen projeden, iki ayda 40 mahalleden 200'ün üzerinde çocuk faydalandı. Uludağ'a çıkarak kayak yapma fırsatı bulan çocukların mutluluğu ise gözlerinden okundu. Kayakla tanışan öğrenciler aynı zamanda Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'ı gezme fırsatı buldu.
Öne Çıkan Galeriler

Öne Çıkan Videolar
-
00:17
-
00:14
-
00:34
-
01:25
-
00:17
En Çok Okunanlar
- İYİ Parti'den istifa etmişti! Bursa'da...
- Yaptığı kötülük cezasız kalmadı
- Bursa'da dev mobilya şirketi iflasın...
- Bursa'da günlerdir aranan genç kızdan...
- Dehşet verici olay! Sevgililer mezarlık...
- Bursa'da o ilçenin belediye başkanı...
- GİB uyardı: Ulusal Taşıt Tanıma...
- Papa hayatını kaybetti!
- Kaza yaptı, yaralıları bırakıp kaçtı!
- Düğün dönüşü trafik kazası: 2 ölü
- Milyonlarca kişi temmuz zammını bekliyor!...
- Toplanıp bir ailenin evini ateşe verdiler:...
- Dev ayakkabı markasına domuz derisi cezası!
- Bursa'da direğe çarptı, 40 metre...
- Lokantalar, kafeler ve kuaförler... İş...