Bursa'da çatı arasındaki kaçak yapı yıkıldı

Bursa'da çatı arasındaki kaçak yapı yıkıldı

Kaçak yapıyla mücadelede taviz vermeyen İnegöl Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinde tespit edilen çatı arasındaki kaçak yapıyı yıktı.

2021.02.26 10:32 - Son Güncellenme: 2021.02.26 10:34 - Bursa Bölge
A
Bursa'da çatı arasındaki kaçak yapı yıkıldı

Bir yandan daha estetik ve modern bir kent oluşturmak adına çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, bir yandan da kaçak yapıyla mücadelesini sürdürüyor. Şehrin mimarisini olumsuz etkilediği gibi kontrolsüz şekilde yapıldığı için tehlike de arz eden kaçak yapılar, bir bir tespit edilerek yıkılıyor.

Kaçak yapıyla mücadelede taviz verilmeyeceği hemen her fırsatta ifade edilirken, bu kapsamda kanun dışı tüm yapılarla ilgili de incele eleyip sık dokuyan ve denetimleri sıklaştıran İnegöl Belediyesi, uygunsuz yapılarla ilgili bugüne kadar çok sayıda yıkım gerçekleştirdi. Kaçak yapılarla ilgili öncelikle tespit sonrası vatandaşlara bilgi verilip yer sahiplerinin kendi imkanlarıyla kaçak yapıları kaldırılması tebliğ edilirken, kaldırılmayan yapılar ise belediye ekiplerince yıkılıyor. Bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesinde çatı arasında kaçak olarak yapılan oda tespit edildi. Söz konusu yapıyla ilgili yer sahibine verilen sürenin dolmasının ardından, İnegöl Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri kaçak yapıya ilişkin yıkım çalışmasının startını verdi. Söz konusu kaçak yapının yıkımı Belediye ekiplerince gerçekleştirildi.

İnegöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, bu ve buna benzer kaçak yapılarla mücadelenin süreceği, kaçak yapıya kesinlikle müsaade edilmeyeceği ifade edildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.02.26 10:32 - Son Güncellenme: 2021.02.26 10:34 - Gülcan Tekin
A