Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19 Ocak 2021 Salı)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19 Ocak 2021 Salı)

Bursa bugün "buz" kesti. Sıcaklık en yüksek 3 derece ölçülüyor. Gün içinde sıcaklık eksi 11 dereceye kadar inecek! Sıcaklık yarından itibaren kademeli olarak artmaya başlayacak. İşte Bursa'nın sıcaklık raporu...

2021.01.19 08:22 - Son Güncellenme: 2021.01.19 08:49 - Bursa Bölge
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (19 Ocak 2021 Salı)
01:53 Bursa'da kızak safari keyfi

İLGİLİ VİDEO

Bursa'da kızak safari keyfi

Bursa'da kar yağışının ardından dondurucu soğuk etkili olmaya başladı. 

Bugün kent buz kesti. Sıcaklık en yüksek 3 derece. Gün içinde termometreler eksi 11 dereceye kadar gerileyecek. 

Bursa için turuncu uyarı yapıldı. Meteoroloji, yaptığı açıklamada, "Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği yerlerde orta yer yer kuvvetli zirai don hadisesi beklendiğinden başta üreticilerimiz olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi. 

Yollarda da çok sayıda noktada buzlanma hadisesi gözlendi.

Sıcaklık yarın 4 derece olacak. Sıcaklık eksi 6 dereceye inecek. 

Perşembe 9, cuma 11, cumartesi ise 13 derecelik sıcaklıklar bekleniyor. 

ULUDAĞ'DA SON DURUM NE? 

Uludağ'da sıcaklık en yüksek -10 derece. Zirvede kar kalınlığı 80 santimetre. 

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya'nın kuzey kesimleri, Samsun, Rize, Artvin çevreleri ve Trabzon'un doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Ülkenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Şanlıurfa, Zonguldak ve Bartın çevreleri ile Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden ulaşımda aksamalar, buzlanma, kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, don ve çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (dik yamaçlarda çığ riski, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya'da kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.19 08:22 - Son Güncellenme: 2021.01.19 08:49 - Yaman Kaya
A