Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (16 Ocak 2020 Perşembe)

Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (16 Ocak 2020 Perşembe)

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 12 derece ölçülüyor. Gece saatlerinde sıcaklık eksi iki dereceye kadar iniyor. Bursa'da yarın ve cumartesi yağmur geçişleri bekleniyor. Pazarla pazartesi yağış yok.

2020.01.16 08:57 - Son Güncellenme: 2020.01.16 09:16 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursa'da bugün ve yarın hava durumu nasıl olacak? (16 Ocak 2020 Perşembe)
04:47 Bursa Uludağ sömestir tatilinde dolup taşacak

İLGİLİ VİDEO

Bursa Uludağ sömestir tatilinde dolup taşacak

Bursa'da bugün sıcaklık en yüksek 12 derece dolaylarında seyretmekte. Gece saatlerinde sıcaklık -2 dereceye kadar inmekte. 

Yarın ve cumartesi Bursa'da yağmur geçişleri gözlenecek. Sıcaklıklar 10-9 derece dolaylarında seyredecek. 

Bursa'da pazar ve pazartesi ise yağış yok. Hava kapalı olacak. Sıcaklıklar 8-9 derece dolaylarında seyredecek. 

Uludağ'da da önümüzdeki beş gün boyunca kar yağışı görülmeyecek. Zirvede kar kalınlığı son olarak 125 cm ölçüldü.

İŞTE BURSA'NIN BEŞ GÜNLÜK HAVA DURUMU!

BURSA'NIN İLÇELERİNDEKİ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN!

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Orta ve Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Antalya çevreleri, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Kayseri çevreleri ve Konya'nın güney ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, Akdeniz'in yüksek kesimleri ile Karaman, Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Kayseri çevreleri ve Konya'nın güney kesimlerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayıyla birlikte, yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik olmayacağı, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvete, Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa), Hatay'ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli (30-60 km/sa), Hatay'ın batı ilçelerinde (Samandağ, Yayladağ, Arsuz, İskenderun ve Dörtyol)fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına (60-90 yer yer 100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, ağaç devrilmesi, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.01.16 08:57 - Son Güncellenme: 2020.01.16 09:16 - HABER MERKEZİ
A